Την ανησυχία και τον προβληματισμό του θέτει ο Γ.Γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου και μέλος  του ΔΣ της ΠΟΣΥΦΥ σχετικά με τα κρούσματα επίθεσης που δέχθηκε ανυποψίαστη οδηγός στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου στον Έβρο (  δείτε εδώ στο e-evros.gr   ) :


 


    Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι μεταναστευτικές ροές καταγράφουν ανησυχητική αυξητική τάση στο Ν. Έβρο. Το προηγούμενο διάστημα η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου σε συναντήσεις με την Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου έγινε οιωνός τέτοιων δυσάρεστων ειδήσεων, όπως αυτή της επίθεσης από ομάδα παράνομων μεταναστών σε βάρος της ανυποψίαστης οδηγού στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στο ορεινό όγκο του Δήμου Σουφλίου . Τονίσαμε εκεί που έπρεπε πριν λίγους μήνες πως θα έχουμε επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες. Καταθέσαμε τις έντονες ανησυχίες μας πως τέτοια κρούσματα είναι πολύ κοντά μας και όσο οι καιρικές συνθήκες θα χειροτερεύουν, τέτοια περιστατικά θα καταγράφονται πιο συχνά.
    Η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου θα έπρεπε ΧΘΕΣ να είχε λάβει εκείνα τα μέτρα που θα περιόριζαν τις ροές και θα τόνωναν το αίσθημα ασφάλειας στην τοπική κοινωνία του ακριτικού Έβρου. Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου σε συναντήσεις αλλά και σε δημόσιες τοποθετήσεις της ζητά ΑΜΕΣΑ την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό (προσλήψεις νέων Συνοριακών Φυλάκων) και με σύγχρονο εξειδικευμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε με ευχολόγια.
    Εύχομαι και ελπίζω πως οι αρμόδιοι γρήγορα θα πάρουν τα μέτρα που χρειάζονται. Ελπίζω να εισακουστούμε έστω και μια φορά, για να πάψουμε να επιβεβαιωνόμαστε μέσα από τα καθημερινά περιστατικά που συμβαίνουν γύρω μας.  
Δερβεντλής Δημήτρης
Γραμματέας Ένωσης Συνοριακών Έβρου
Μέλος ΔΣ ΠΟΣΥΦΥ



δημοσιευμα για την επίθεση στην γυναικα οδηγό e-evros.gr