Είναι επιτακτική η χορήγηση έκτακτου επιδόματος και για τους ένστολους στα πρότυπα της έκτακτης ενίσχυσης υπό μορφή «δώρου Πάσχα» που δόθηκε και στους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Διανύοντας ενάμιση μήνα από την έναρξη της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας που μας επέβαλε ο νέος ιός, οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην ελληνική κυβέρνηση για τα γρήγορα αντανακλαστικά αλλά ταυτόχρονα να δούμε στην κυριολεξία ποιοι μας έσωσαν τη ζωή, διασφαλίζοντας να τηρηθούν αυτά τα μέτρα.

Οι Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές καθώς και όλο το ακούραστο ιατρικό προσωπικό αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον «αόρατο εχθρό» στα νοσοκομεία, τηρώντας στο ακέραιο τον όρκο τους προς τον Ιπποκράτη. Και τους οφείλουμε άπειρα χειροκροτήματα και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ωστόσο ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους Έλληνες αστυνομικούς οι οποίοι κατάφεραν στο έπακρο να τηρηθούν και να εφαρμοστούν τα υποχρεωτικά και αναγκαία μέτρα προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός ή αλλιώς ο Covid-19.

Οι αστυνομικοί για μια ακόμη φορά με σεβασμό στο καθήκον και με στάση υπευθυνότητας στάθηκαν στην πρώτη γραμμή των γεγονότων. Εν μια νυκτί κόπηκαν οι άδειες του Πάσχα που δικαιούνταν οι Έλληνες και Ελληνίδες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Όλοι οι αστυνομικοί ανεξαρτήτως αν υπηρετούν στην τροχαία, την Α.Δ, την ΔΙ.ΑΣ, την Ο.Π.Κ.Ε, την ΔΡΑΣΗ, στην ασφάλεια ή στις διμοιρίες ήταν και εξακολουθούν να είναι υπεύθυνοι για την συνεχή εποπτεία σε όλες τις περιοχές της ελληνικής επικράτειας, με τις συνεχείς περιπολίες και την επιβολή διοικητικών προστίμων.
Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ ούσα πανταχού παρούσα, συνέβαλλε καθοριστικά στην μείωση του φαινομένου της εγκληματικότητας με την ενίσχυση της αστυνόμευσης στους δρόμους. Έχοντας να αντιμετωπίσουν έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό, όπως χαρακτήρισαν και οι ειδήμονες δούλευαν περισσότερο από 12 συνεχόμενες ώρες την ημέρα στο δρόμο, προκειμένου να ανταποκριθούν στα αυξημένα μέτρα ελέγχου, εκτεθειμένοι πολλές φορές με ελλιπή εξοπλισμό, χωρίς γάντια, μάσκες και με επικίνδυνους παραβάτες.

Ως εκτελεστικά όργανα της πολιτείας, ακολούθησαν πιστά τις επιταγές του Συντάγματος της Ελλάδος ως ορίζεται στο άρθρο 2 αυτού: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας». Οι αστυνομικοί απέδειξαν ότι βάζουν την ζωή των πολιτών πάνω από την δική τους.

Δεν λησμονούμε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν περισσότερο από δύο μήνες στον Έβρο και «φυλάσσουν Θερμοπύλες». Στα σύνορά μας διπλός ο κίνδυνος για την ασφάλεια των αστυνομικών. Από τη μία οι Τούρκοι που προσπαθούσαν να περάσουν από τα ελληνικά σύνορα τους λαθρομετανάστες και από την άλλη ο αυξημένος κίνδυνος της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε αυτές τις άνισες «μάχες» οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας των ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος ήταν πιστοί «άγρυπνοι φρουροί» προστατεύοντας τα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας μας.

Είναι λοιπόν λογικό και αδιαμφισβήτητο, ότι χρήζει δίχως καθυστέρηση και δεύτερη σκέψη η χορήγηση του επιδόματος στους αστυνομικούς. Η χορήγηση του ειδικού επιδόματος θα είναι μια έμπρακτη οικονομική ενίσχυση αλλά και συνάμα μια ηθική ανταμοιβή και αναγνώριση για όλη τους την προσφορά. Για το τείχος που ύψωσαν -όλοι μαζί- σε μία νέα και άγνωστη απειλή.