6.100 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει την πύλη της νέας προσωρινής δομής στον Καρά Τεπέ, μέχρι στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου, με περισσότερους από 1.000 αιτούντες άσυλο να εισέρχονται σήμερα στη δομή.

Λίγο μετά τις 6 το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής προσφύγων και μεταναστών στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, με μεγάλη προσέλευση, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η επιχείρηση συνεχίζεται ομαλά με τους αιτούντες άσυλο να προσέρχονται εθελοντικά.

Μετά την καταγραφή και ταυτοποίηση τους, γίνεται υγειονομικός έλεγχος και rapid covid test, όπου μέχρι αυτή την ώρα έχουν βρεθεί 157 άτομα θετικά στο κορονοϊό, τα οποία μεταφέρονται σε ξεχωριστά σημεία, μέσα στην δομή της καραντίνας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοδοΐδης, συντονίζει την επιχείρηση από την περιοχή του Καρά Τεπέ, ενώ οι προσπάθειες επικεντρώνονται σε όλους όσοι μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει απροθυμία να πεισθούν και να στεγαστούν στη δομή. Υπολογίζεται ότι μέχρι την Κυριακή θα έχει στεγαστεί το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών που ζούσαν στο ΚΥΤ της Μόριας πριν την καταστροφική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε ν’ ανοίξει σήμερα το απόγευμα ο κεντρικός δρόμος που παραμένει για 10 μέρες κλειστός, όπως και δεκάδες επιχειρήσεις και καταστήματα κατά μήκος του κεντρικού οδικού άξονα.

ΠΗΓΗ lesvospost