Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, εισήχθη εσπευσμένα χθες το βράδυ ο 46χρονος Συνοριοφύλακας από την περιοχή της Ορεστιάδας, για τον οποίο έγραψε το Evros-news.gr ότι βρέθηκε θετικός στον Covid-19. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος Συνοριοφύλακας που κατάγεται από χωριό του δήμου Ορεστιάδας και υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας το οποίο βρίσκεται στο χωριό Χειμώνιο, αλλά έχει καθήκοντα κάποιες φορές και στο ΚΥΤ Φυλακίου, την περασμένη Κυριακή αισθάνθηκε αδιαθεσία. Επειδή οι συνάδερφοι του είχαν δώσει δείγματα σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά από κρούσμα σε συνάδερφο του στο Χειμώνιο και αυτός απουσίαζε. πήγε την Δευτέρα σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ορεστιάδας και έδωσε δείγμα για κορονοϊό που βρήκε θετικό.

Τέθηκε αυτόματα σε καραντίνα και παρέμενε σπίτι του, αλλά χθες το μεσημέρι ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό και έτσι κρίθηκε επιβεβλημένο να μεταφερθεί στο Π.Γ.Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύεται στην μονάδα Covid-19.

Δεύτερη φορά εξιτήριο ο 62χρονος γιατρός από την Ορεστιάδα

Από αυτήν πάντως πήρε για δεύτερη φορά εξιτήριο, μετά την επανεισαγωγή του στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, ο 62χρονος γιατρός από την Ορεστιάδα. Παραμένει ωστόσο στο νοσοκομείο και έχει μεταφερθεί στη Νεφρολογική Κλινική, καθώς παρουσίασε προβλήματα που σχετίζονται με τη νεφροπάθεια που αντιμετωπίζει και γι’ αυτό άλλωστε υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση στο Διδυμότειχο.

Να θυμίσουμε ότι από κορονοϊό προσβλήθηκαν τόσο η 56χρονη γυναίκα του όσο και η 82χρονη πεθερά του, οι οποίες δυστυχώς έχασαν την ζωή τους τις προηγούμενες ημέρες στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης, αφού αντιμετώπιζαν και υποκείμενα νοσήματα.