Ο 20χρονος παλαιστής από την Αρμενία τα παράτησε όλα για να ντυθεί στα χακί και να υπερασπιστεί την πατρίδα του στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν.

Πέρασαν 18 μήνες, ήταν Απρίλιος του 2019 όταν ο 19χρονος τότε Αρσέν Χαρουτιουνιάν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ελευθέρα πάλη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βουκουρέστι.


Τώρα δήλωσε και πήγε εθελοντής στη μονάδα «Γκαϊντούκ», η οποία δημιουργήθηκε το 2016 από τον πατέρα του, Κάρεν Χαρουτιουνιάν, για να πάρει μέρος στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν.

Ο 20χρονος αθλητής με διάφορες αναρτήσεις του στα social media τόνισε πως είναι έτοιμος να θυσιαστεί για την πατρίδα του.

«Η ενότητά μας, που είναι εγγύηση για τη νίκη μας, είναι πολύ πιο δυνατό όπλο από τα όπλα του Αζερμπαϊτζάν που κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Είθε να μας προστατεύσει όλους ο Θεός» πρόσθεσε υποσχόμενος να κάνει τα πάντα για να κερδίσει η πατρίδα του τον πόλεμο.

Μαζί του και άλλοι

Φυσικά, δεν ήταν ο μόνος Αρμένιος αθλητής, καθώς ακόμα και στη Σκακιστική Ομοσπονδία, οι παίκτες πήραν τα όπλα, ενώ και ο πρώην επιθετικός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Έντγκαρ Μανουτσαριάν πήγε να πολεμήσει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

ΠΗΓΗ sputniknews.gr