Πρωταγωνιστές της υπόθεσης Έλληνες, Κολομβιανοί και Γερμανοί βαρόνοι της κόκας – Αστυνομικός κατάφερε να διεισδύσει στο κύκλωμα υποδυόμενος τον βαρόνο - Σε ηγετικό ρόλο 39χρονος Έλληνας που συνελήφθη από τους αστυνομικούς


Μια απίστευτη υπόθεση που θυμίζει αστυνομική ταινία εξελισσόταν τους τελευταίους μήνες με πρωταγωνιστές Έλληνες, Κολομβιανούς και Γερμανούς βαρόνους της κόκας και είχε ως αποτέλεσμα τη Δευτέρα να εντοπιστούν στον Πειραιά, μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες αλλά και σε καβάντζα στο Κουκάκι 250 κιλά καθαρής κοκαΐνης.

Στην επιχείρηση που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, επιστρατεύτηκε αστυνομικός σε ρόλο insider που διείσδυσε στο καρτέλ υποδυόμενος τον βαρόνο με αποτέλεσμα οι δύο υπηρεσίες να καταφέρουν να ξεδοντιάσουν το διεθνές κύκλωμα για το οποίο έδειξε ενδιαφέρον και η αμερικανική DEA.

Η επιχείρηση στήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά ενώ ηγετικό ρόλο φέρεται να έχει ένας 39χρονος Έλληνας γεννηθείς στο Αμβούργο ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς έχοντας στη ζώνη του παντελονιού του ένα πιστόλι Glock με σφαίρα στη θαλάμη.


Στο διαμέρισμα του Κουκακίου που είχε νοικιάσει ο 39χρονος βρέθηκαν τα τσουβάλια με την κοκαΐνη ενώ αυτό που εξετάζουν οι αρχές είναι μέρος της κόκας να έμενε στην Ελλάδα και το υπόλοιπο να διοχετευόταν στην αγορά της Ευρώπης. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ είναι σε εξέλιξη και οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα μέλη του καρτέλ.


 

ΠΗΓΗ   protothema.gr