Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υπέβαλε ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με την οποία ερωτά σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή στην Π.Ε. Έβρου, των αποσπασμένων αστυνομικών υπαλλήλων του προγράμματος «Ασπίδα».

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:
• τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Θέμα: Παραμονή στην Π.Ε. Έβρου των αποσπασμένων αστυνομικών υπαλλήλων του προγράμματος «Ασπίδα».
Κατά γενική ομολογία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει επιλύσει κατά τη διάρκεια της θητείας της πολλά χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα έχει υλοποιήσει μια σειρά από πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων της πατρίδας μας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να εξασφαλιστεί η παραμονή όλων των αποσπασμένων αστυνομικών υπαλλήλων του προγράμματος «Ασπίδα» στην Π.Ε. Έβρου. Τα εν λόγω στελέχη, εκτός του ότι έχουν αναπτύξει στον Έβρο ισχυρούς οικογενειακούς και κοινωνικούς δεσμούς, είναι ταυτόχρονα και άριστοι γνώστες της περιοχής και του αντικειμένου τους. Μια ενδεχόμενη αποχώρηση τους θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ενώ παράλληλα θα είχε μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Κατόπιν τούτου ερωτάται ο Αρμόδιος υπουργός
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή στην Π.Ε. Έβρου, των αποσπασμένων αστυνομικών υπαλλήλων του προγράμματος «Ασπίδα»;

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Δερμεντζόπουλος