Να σταματήσουν οι μετακινήσεις αλλοδαπών από τη Δράμα και την Καβάλα προς την Αλεξανδρούπολη εν μέσω πανδημίας ζητούν οι αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης. Την ώρα που η Χώρα ζει σε ρυθμούς καραντίνας, αλλοδαποί που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα, κατά δεκάδες κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για διαδικασίες σχετικές με την παραμονή τους στη Χώρα. Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης κτυπάει καμπανάκι και θέτει το θέμα σε ανώτατο επίπεδο με επιστολές της.

Οι επιστολές προς τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αναλυτικά:


Αλεξανδρούπολη, 12 Νοεμβρίου 2020

Αριθ. πρωτ.:100/6/1

ΠΡΟΣ: 1.Υπουργό Μεταναστευτικής Πολίτικης Κο ΜΗΤΑΡΑΚΗ Νότη(μέσω ΠΟΑΣΥ)
2. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ (μέσω ΠΟΑΣΥ)

ΘΕΜΑ: Μετακινήσεις Αλλοδαπών προς γραφείο Διαβατηρίων Διεύθυνσής μας

Κ.Υπουργέ , κ. Αρχηγέ

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών της (πλην εξαιρέσεων) αλλά και κάτω από τον κίνδυνο της επικίνδυνης πανδημίας η οποία βρίσκεται σε έξαρση, συνεχίζουν να μετακινούνται κατά δεκάδες προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης από τις δομές φιλοξενίας της Καβάλας και Δράμας αλλοδαποί προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το γραφείο Διαβατηρίων της υπηρεσίας μας ώστε να τους εκδοθεί η ΑΔΕΤ (Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου). Εύλογα δεχόμαστε τα παράπονα των συναδέλφων μας καθώς τα άτομα αυτά, χωρίς να είναι κάτοχοι βεβαίωσης αρνητικού τεστ, αποτελούν υγειονομική βόμβα τόσο προς την υπηρεσία και τους συναδέλφους μας που έρχονται σε επαφή μαζί τους αλλά και της κοινωνίας μας μιας και μετακινούνται με λεωφορεία, τρένα και συνωστίζονται με άλλους επιβάτες. Τέλος αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να επιτρέπονται μετακινήσεις αλλοδαπών εκτός Π.Ε την ώρα που η υγειονομική κρίση βρίσκεται σε έξαρση.
Κατόπιν τούτο προς αποφυγή διασποράς του ιού , την προστασία των συναδέλφων μας και της κοινωνίας μας, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε το ζήτημα αυτό ώστε να σταματήσει αυτή η μετακίνηση των αλλοδαπών έως την λήξη των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης και της ομαλοποίησης της κατάστασης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος

Ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας

ΒΟΥΤΙΔΗΣ Χρυσοβαλάντης


thrakinea.gr