Καταδίωξη αλλοδαπού διακινητή που μετέφερε 6 λαθρομετανάστες και σύλληψη του στο χωριό Κόρυμβος Σουφλίου είχαμε χθες το μεσημέρι από Συνοριοφύλακες από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

“Ειδικότερα, πλησίον του οικισμού Κορύμβου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως, το όχημα κατευθύνθηκε σε χωμάτινη οδό όπου ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή τον περασμένο Ιούλιο σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας”.


πηγη evros-news.gr