Το ΑΚΚΕΛ αναδεικνύει τον κίνδυνο που παρουσιάζουν τα δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών για τη μετάδοση του κορονοϊού και άλλων ασθενειών και δεν έχουν αναδείξει τα συστημικά media, κυρίως τώρα με την εποχή των lockdown όπου πληθαίνουν οι καταγγελίες για μαζική διακίνησή τους σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα από τα σύνορα του Έβρου μέχρι και πέρα από την Θεσσαλονίκη

 

Μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό COVID-19 και προφανώς γεννιούνται ερωτηματικά για το αν το τουρκικό καθεστώς σκόπιμα τους διοχετεύει στην Ελλάδα, κυρίως μετά από την εγκληματική κατάργηση του στρατιωτικού κλιμακίου στον κεντρικό Έβρο, το οποίο αποτελούνταν από ντόπιους στρατιωτικούς που γνώριζαν πάρα πολύ καλά την περιοχή και στην πράξη είχαν σταματήσει την διέλευση λαθρομεταναστών.

Πριν από λίγες μέρες είδαμε επίσης την έκρηξη των πολιτών στις Σέρρες και προσωπικά του δημάρχου κ. Χρυσάφη, όταν διαρκώς για τρεις μήνες κάθε μέρα μεταφέρονται δεκάδες λαθρομετανάστες από την δομή στο Κλειδί και κυκλοφορούν χωρίς κανέναν έλεγχο μέσα στην πόλη τη στιγμή που οι πολίτες χρειάζεται να στέλνουν sms για να βγουν για λίγο.

Σε όλα αυτά προστέθηκε κινεζική μελέτη σχετικά με την μετάδοση του κορονοϊού όπου ξεκάθαρα γράφει ότι ουσιαστικά ο ιός ξεκίνησε από την περιοχή του Πακιστάν και της Ινδίας και μέσω της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών μεταφέρθηκε στην Κίνα, ενώ αναφέρει επίσης και την Ελλάδα ως χώρο διέλευσης του ιού πριν φτάσει στην Κίνα. 

Το λαθρομεταναστευτικό ρεύμα προφανώς είναι ο μοναδικός κρίκος που θα μπορούσε να συνδέσει την Ελλάδα με την περιοχή του Πακιστάν και των ενδιάμεσων γεωγραφικών περιοχών διέλευσης. 

Η συγκεκριμένη μελέτη θα αξιολογηθεί αναλυτικότερα επιστημονικά αλλά ανεξάρτητα από αυτό, είναι κοινό μυστικό ότι τα δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών και οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες έχουν πολύ σημαντικό ποσοστό συμμετοχής στη μεταφορά και μετάδοση του ιού. Φυσικά εν γνώσει και με τις ευλογίες του τουρκικού καθεστώτος. 

 Αντί λοιπόν το καθεστώς Μητσοτάκη να κατηγορεί ρατσιστικά τους Έλληνες για ανευθυνότητα προσπαθώντας να δικαιολογηθεί γιατί τα λανθασμένα και αποτυχημένα μέτρα δεν πέτυχαν, ας προσπαθήσει να σταματήσει την λαθρομετανάστευση και να έχει πραγματικό έλεγχο στις κινήσεις των λαθρομεταναστών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ειδικά στην περίπτωση της Μυτιλήνης το ΑΚΚΕΛ είχε καταγγείλει αντίστοιχο γεγονός στον εισαγγελέα και η υπόθεση πλέον ερευνάται.


 

ΠΗΓΗ   rpn.gr