Ανάστατη είναι η ελληνική κοινότητα αλλά και όλη η πόλη της Κορυτσάς μετά το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής.

Η απόφαση αυτή είναι άδικη, καταδικαστική, προσβλητική και χωρίς καμία πραγματική βάση. Μέσα από αυτή η μετεξεταστέα Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να βρει το φταίχτη για την έξαρση των κρουσμάτων αλλού, ενώ η αλήθεια είναι πως και όλοι οι κάτοικοι της Αλβανίας να έμπαιναν στην Ελλάδα δεν θα γέμιζαν το ένα τέταρτο της Αθήνας, καταδικάζοντας του ομογενείς της Κορυτσάς, τις ελληνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν εδώ, τις γειτονικές πόλεις όπως η Καστοριά και η Φλώρινα που συνδέονται πολλαπλώς με την περιοχή μας.

Με αφορμή τα πλαστογραφημένα τεστ κορονοϊού, αν και ο αριθμός τούς είναι ελάχιστος, κλείνουν το σημείο επαφής των κατοίκων της με την πατρίδα αφήνοντας στην τύχη τους χιλιάδες συμπολίτες και συμπατριώτες. Για μια ομάδα ανθρώπων τιμωρούν χιλιάδες άλλους. Η πράξη αυτή είναι απάνθρωπη και ανθελληνική. Αλλά φαίνεται πως εκεί στην Αθήνα η αναισθησία που προκαλεί η εξουσία τους έχει τυφλώσει και δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους. Σε σύνολο 3000 κρουσμάτων μόνο οι 30 είναι από τα σύνορα. Άρα δεν υπάρχει καμία λοίμωξη από τα σύνορα. Ενώ οι χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι από τους παράνομους μετανάστες η πατρίδα κλείνει τα σύνορα στους συμπατριώτες της. Ενώ οι κομμουνιστές, οι απόγονοι του Ε Χότζα και του Στάλιν μαζεύονται και προβάλλουν κάθε νόμιμη τάξη η κυβέρνηση κλείνει τα σύνορα με μας. Απλά ντροπή, αναισθησία μας προκαλείται αηδία.

Επιπλέον δυσκολεύουν και την λειτουργία των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων και Φροντιστηρίων καθώς παρεμποδίζουν το έργο τον εκπαιδευτικών που έρχονται για να βοηθήσουν στην περιοχή. Δεν έχουμε πως να σχολιάσουμε ή να χαρακτηρίσουμε όσους παίρνουν αυτές τις αποφάσεις, απλά θα τους γράψει η ιστορία πως φάνηκαν ελάχιστοι στις δύσκολες αυτές περιστάσεις με τους συμπατριώτες τους. Δεν μπορούν να κρύψουν την ανικανότητα ή την αποτυχία τους κλείνοντας τα σύνορα και καταδικάζοντας τους Έλληνες που ζουν εδώ.