Έξω Παναγίτσα, Χαλκίδας:

Εξιχνιάστηκε από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας και αναζητούνται για να συλληφθούν οι δύο λαθρομετανάστες -κατά δήλωση – Σύροι, δράστες της ληστείας και δολοφονίας του εμπόρου γυναικείων ρούχων από τη Χαλκίδα.

Ο 51άχρονος εκκεντρικός έμπορος της Χαλκίδας, Νίκος Τσακανίκας, είχε εντοπισθεί νεκρός το πρωί της Πέμπτης (12/11-10.00) μέσα στη μονοκατοικία του, στην Έξω Παναγίτσα Ευβοίας, από την αδελφή του, καθώς ανησύχησε όταν οι κλήσεις της έμειναν αναπάντητες, και μετέβη στη μονοκατοικία του, 6χλμ από την πόλη της Χαλκίδας προς Νέα Αρτάκη, όπου και εντόπισε τον αδελφό της νεκρό, δεμένο σε καρέκλα, με εμφανή τραύματα από ξυλοδαρμό και άγρια κακοποίηση στο πρόσωπο και το σώμα.

Από την έρευνα των Αστυνομικών της Ασφάλειας Χαλκίδας, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν οι δύο λαθρομετανάστες -κατά δήλωση – Σύροι, ως δράστες της δολοφονίας του εμπόρου Νίκου Τσακανίακα,. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε και εκκρεμεί ποινική δικογραφία, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, καθώς και για ληστεία κατά συναυτουργία .
Από την αυτοψία και την ιχνηλάτηση στο εσωτερικό της μονοκατοικίας, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας δεν είχαν εντοπίσει ενδείξεις παραβίασης του χώρου, και άρχισαν να ερευνούν τις επαφές που διατηρούσε ο εκκεντρικός έμπορος ρούχων. 

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, οι δύο λαθρομετανάστες προερχόμενοι από Αθήνα, είχαν μεταβεί σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον 51άχρονο Νίκος Τσακανίκας, το βράδυ της προηγούμενης ημέρας (11- 12/11) σε προκαθορισμένο σημείο από το οποίο τους παρέλαβε ο εκκεντρικός επιχειρηματίας, και τους μετέφερε στη μονοκατοικία του με το όχημά του . Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας, από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, και υπό συνθήκες που θα διευκρινιστούν με τη σύλληψη των δύο “Σύρων” λαθρομεταναστών, ο 51άχρονος έμπορος ρούχων κατέληξε νεκρός, με το θάνατό του σύμφωνα με τον ιατροδικαστή να αποδίδεται σε ασφυκτικό.

Από την μονοκατοικία του θύματος, οι δύο “Σύροι” δολοφόνοι του εμπόρου ρούχων της Χαλκίδας, αφαίρεσαν τη συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι χειρός και αριθμό κοσμημάτων που διέθετε ο 51άχρονος, και αποχώρησαν από την περιοχή Έξω Παναγίτσα της Χαλκίδας, με το αυτοκίνητο που διατηρούσε ο 51άχρονος Νίκος Τσακανίκας, το οποίο εγκατέλειψαν σε απόσταση περίπου 10χλμ από τη μονοκατοικία στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και διέφυγαν με άλλο μέσο προς Αθήνας.

Από ευρήματα στο χώρο, προέκυψαν τα στοιχεία των δύο λαθρομεταναστών και ήταν καταχωρημένα σε βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, από την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, καθώς οι δύο “Σύροι” είχαν εισέλθει στη Χώρα ως λαθρομετανάστες, με τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία σε νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, και προωθήθηκαν στη συνέχεια στην Αθήνα. Για τον έναν από τους δύο “Σύρους” δολοφόνους του εμπόρου ρούχων, προέκυψε ότι Μάιο του 2019, είχε συλληφθεί από Αστυνομικούς του ΤΑ Κυψέλης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων. Και για τους δύο ταυτοποιημένους δράστες της δολοφονίας του 51άχρονου έχουν εκδοθεί αναγγελίες αναζητήσεων και έχουν διαβιβαστεί προς όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες και Αρχές της Επικράτειας, προκειμένου να εντοπισθούν και να συλληφθούν.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο “Σύρων” ποινική δικογραφία και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.


πηγη nantiareport.gr