Μπήκα στον ISIS/DAESH λόγω αντεκδίκησης.
Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός είχε σκοτώσει μπροστά στα μάτια μου συγγενείς μου. Ήθελα να τους εκδικηθώ».

Αυτή είναι μία από τις φράσεις του 27χρονου τζιχαντιστή, ο οποίος ήταν σε περίοπτη θέση στη λίστα υπόπτων διεθνών υπηρεσιών ασφαλείας, προς τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που τον ανέκριναν, εξηγώντας τους λόγους στρατολόγησής του.

Ομολόγησε ότι συμμετείχε σε δολοφονικές φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους χωρίς να προσδιορίζει αριθμό ή τόπο, αλλά ότι συνέβησαν το 2014. Λίγο νωρίτερα είχε αναγνωρίσει τον εαυτό του σε βίντεο που του έδειξαν οι αστυνομικοί, την ίδια χρονιά, όπου ο 27χρονος μαζί με άλλα άτομα κακοποιεί βάναυσα και χλευάζει αιχμαλώτους του ISIS.

Τον τελευταίο χρόνο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρακολουθούσαν τον 27χρονο, που διέμενε στην ανοικτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα μαζί με τη γυναίκα του και τα πέντε παιδιά του, καθώς είχαν γίνει αποδέκτες των πληροφοριών για τη φρικτή δράση του. Το πρωί της Τετάρτης εξελίχθηκε συμπλοκή στην ανοικτή δομή ανάμεσα στον 27χρονο και άλλους αλλοδαπούς για λόγους διαβίωσης. Ο ίδιος τραυματίστηκε αλλά μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας του περιστατικού στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματιζόταν. Τότε παρενέβησαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τα οποία τον μετέφεραν στα γραφεία τους και έπειτα από πολύωρη ανάκριση παραδέχθηκε και ομολόγησε ότι εντάχθηκε και συμμετείχε ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DAESH.

Ο 27χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λέσβο, στις 28 Μαρτίου 2018, μέσω Τουρκίας, μαζί με τη γυναίκα του και τα πέντε παιδιά τους. Εκεί έγινε η καταγραφή του, κατέθεσε αίτημα ασύλου, διέμειναν για λίγο στο ΚΥΤ Μόριας και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στην ανοικτή δομή του Ελαιώνα. Το 2019, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έγιναν αποδέκτες των πληροφοριών για τη δράση του, έψαξαν τη διαδρομή του και τον εντόπισαν στη δομή, θέτοντάς τον σε διακριτική παρακολούθηση.

Στο βίντεο που πρωταγωνιστεί ο 27χρονος, εμφανίζεται να χτυπάει μαζί με άλλα μέλη του ISIS αιχμαλώτους τους οποίους κρατούν όρθιους και δεμένους πισθάγκωνα. Μέλη του ISIS, κάποιοι εκ των οποίων κρατούν και σημαίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, βιαιοπραγούν επανειλημμένα στους ομήρους τους, που φοβισμένοι δέχονται τα χτυπήματα στο κεφάλι και ακούν τις άναρθρες πανηγυρικές κραυγές από τους βασανιστές τους.