Άνθρωπος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν είναι ο πρώην ακόλουθος τύπου της Τουρκίας στην πρεσβεία της Άγκυρας στις Βρυξέλλες που συνελήφθη με 100 κιλά ηρωίνης στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Ο Βεϊσέλ Φιλίζ ήταν ο Τούρκος διπλωμάτης που ζητούσε από τους Ευρωπαίους σκληρή στάση έναντι του δικτύου Γκιουλέν, το οποίο η Τουρκία κατηγορεί ότι υποκίνησε την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

 

Και ενώ το υπουργείο Εμπορίου και Τελωνείων, ενημερώνει ακόμη και όταν γίνεται κατάσχεση ενός γραμμαρίου ναρκωτικών, εντύπωση προκάλεσε ότι έκρυψαν την αστυνομική επιχείρηση από τον Τύπο. Ο Βεϊσέλ Φιλίζ υποστήριξε πως τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά του αλλά με απόφαση του δικαστηρίου κρατήθηκε και στάλθηκε στη φυλακή.

Παρά το ότι η αξία των ναρκωτικών ήταν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ και συνελήφθη ενώ τα μετέφερε προς την Ευρώπη, το υπουργείο Εμπορίου και τελωνείων το απέκρυψε. Την εξεύρεση της ηρωίνης και την προφυλάκιση του πατέρα του, την επιβεβαίωσε ο Φατίχ Φιλίζ γιος του Βεϊσέλ Φιλίζ, όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

Ο Βεϊσέλ Φιλίζ συνελλήφθη στις 9 Δεκεμβρίου καθώς περνούσε από την Τουρκία στη Βουλγαρία και η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητό του στη συνοριακή πύλη του Χαμζαμπεϊλί. Στην έρευνα που έκαναν οι μονάδες του τελωνείου, εντόπισαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του 100 κιλά ηρωίνης πακεταρισμένα. Η αξία της ηρωίνης είναι πέντε εκατομμύρια ευρώ!

O Βεϊσέλ Φιλίζ υπηρετούσε στο Βέλγιο όταν η αστυνομία του Βελγίου είχε ανακαλύψει ότι ο Bεϊσέλ Φιλίζ εκτόξευε απειλές μέσω ψεύτικων λογαριασμών σε εθελοντές του Κινήματος Εθελοντών και τον είχε καλέσει για κατάθεση. Τότε, το καθεστώς Ερντογάν τον απομάκρυνε από τα καθήκοντά του και τον κάλεσε πίσω στην Τουρκία. Ο Βεϊσέλ Φιλίζ μετά την επιστροφή του στην Τουρκία συνέχισε να δίνει συνεντεύξεις στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, λέγοντας πως αγωνίστηκε ενάντια στο κίνημα Γκιουλέν.

 

ΠΗΓΗ   slpress.gr