Η κίνηση αυτή έχει έντονο συμβολισμό και θυμίζει τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η Ομοσπονδία Ποντίων Αυστραλίας τιμώντας την μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας μετέτρεψε την θλίψη σε προσφορά

Τον Οκτώβριο έγινε η παράδοση-χορηγία, μετά από δωρεά του Προέδρου του Ποντιακού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αυστραλίας και μέλος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας στους συνοριοφύλακες του Έβρου, 353 ειδικών φακών νυκτός. Η παράδοση των φακών έγινε στο Επιμελητήριο Έβρου στον Πρόεδρο Συνοριοφυλάκων κ. Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά. Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Συνοριακών Φυλάκων απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή με την οποία ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Ιδρύμαος Παναγία Σουμελά κ. Γοροζίδη Ονούφριο αλλά και την Ομοσπονδία μας αναφέροντας τα κάτωθι:

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας με τον εκπρόσωπο της τον κύριο Γοροζίδη, ήρθε σε επαφή με τον αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης κύριο Δαστερίδη και μετά από σχετική έρευνα προχώρησαν στην χορηγία 353 φακών στους συνοριακούς φύλακες του Έβρου.

Η κίνηση αυτή έχει έντονο συμβολισμό και μας θυμίζει τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η Ομοσπονδία Ποντίων Αυστραλίας τιμώντας την μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας μετέτρεψε την θλίψη σε προσφορά.

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι παρά την μεγάλη απόσταση που μας χωρίζει από την Πατρίδα μας, η καρδιά μας πάντα χτυπά με τους ίδιους ρυθμούς που χτυπούν οι καρδιές των ανθρώπων στα σύνορα της Πατρίδας μας και αισθανόμαστε κάθε χτύπο αγωνίας τους. Είμαστε δίπλα τους και όσο μπορούμε και με ότι μπορούμε θα συμβάλουμε στον αγώνα τους.

Ευχόμαστε από την πλευρά μας και επι τη ευκαιρία των επερχόμενων εορτών , όλοι να έχουν Υγεία και Ευλογία Θεού και ιδιαίτερα την φροντίδα της προστάτιδάς μας της Παναγίας Σουμελά και να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα την εορτή των Χριστουγέννων και το Νέο Έτος.

Ευχόμαστε και πάλι ολόψυχα από καρδιάς

Υεϊαν κ’ευλογίαν

Παναγιώτης Στεφανίδης

Πρόεδρος
Νικόλαος Μακρίδης

Γραμματέας

H ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Όπως όλοι ξέρουμε οι Έλληνες του εξωτερικού πάντα σκέφτονται την πατρίδα τους και προσπαθούν να την βοηθούν με κάθε τρόπο.
Λαμπρό παράδειγμα του απόδημου ελληνισμού είναι οι αδελφοί μας πόντιοι που ζουν στην Αυστραλία. Παρακολουθώντας τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης στα σύνορα μας, σκέφτηκαν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν τους συνοριακούς φύλακες του Έβρου που με αυτοθυσία φυλούσαν τα σύνορα της Ελλάδας μας και της Ευρώπης.

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας με τον εκπρόσωπο της τον κύριο
Χοροζίδη, ήρθε σε επαφή με τον αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης κύριο Δαστερίδη και μετά
από σχετική έρευνα προχώρησαν στην χορηγία 353 φακών στους συνοριακούς φύλακες του Έβρου.

Η κίνηση αυτή έχει έντονο συμβολισμό και μας θυμίζει τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η Ομοσπονδία Ποντίων Αυστραλίας τιμώντας την μνήμη
 των θυμάτων της γενοκτονίας μετέτρεψε την θλίψη σε προσφορά.

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της

στους απόδημους Έλληνες και συγκεκριμένα στην Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

Πηγή: pameevro.gr