Η ποσότητα της κοκαΐνης εντοπίστηκε σε κοντέινερ με μπανάνες που βρίσκονταν στον εμποροσταθμό του λιμανιού του Πειραιά

 

Σε ένα κοντέινερ με διπλά τοιχώματα γεμάτο με μπανάνες, το κύκλωμα με τις χοντρές άκρες στα λατινοαμερικάνικα καρτέλ έκρυψε την κοκαΐνη των εορτών.

Η ομάδα, που θεωρείται από τις αρχές παρακλάδι της οργάνωσης που πριν ένα χρόνο προσπάθησε να «χιονίσει» την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας με περισσότερα από 700 κιλά κοκαΐνη, έστειλε αυτή τη φορά 35 κιλά κόκας κρυμμένη σε 30 δέματα.

Χρησιμοποιώντας την συνηθισμένη οδό των κοντέινερ, έπεσαν πάνω στα «λαγωνικά» της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής που γνώριζαν εδώ και δύο μήνες για το χριστουγεννιάτικο ταξίδι της «λευκής κυρίας» και τελικά βρέθηκαν ένα βήμα μπροστά από τους διακινητές.

Η κόκα, είχε φορτωθεί στις 15 Νοεμβρίου από το λιμάνι Γκουαγιακίλ και οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν μέρα- μέρα το πλοίο με τα κοντέινερ μέχρι να φθάσει στον Πειραιά. Μόλις έφθασε στα τελωνεία του μεγάλου λιμανιού, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 150 εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες. Ψάχνοντας τα ένα – ένα εντόπισαν σε ένα από αυτά τα ναρκωτικά.

Αυτό που ψάχνουν τώρα είναι τους βαρόνους της κόκας ενώ οι πληροφορίες λένε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τις «δουλειές» τις κάνουν Αλβανοί, Σέρβοι και Μαυροβούνιοι. 

 

ΠΗΓΗ   protothema.gr