«Πυρ και μανία» με τον αστυνομικό διευθυντή Λέσβου είναι η Πανελλήνια Ένωση Συνοριακών Φυλάκων, επ΄αφορμής του πρόσφατου περιστατικού μεταξύ συνοριακών και μεταναστών


«Πυρ και μανία» με τον αστυνομικό διευθυντή Λέσβου είναι η Πανελλήνια Ένωση Συνοριακών Φυλάκων, επ΄αφορμής του πρόσφατου περιστατικού μεταξύ συνοριακών και μεταναστών.

Σχολιάζοντας την στάση του αστυνομικού διευθυντή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε στα κρατητήρια επί 24 ώρες τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, χωρίς να ενδιαφερθεί να τους συναντήσει προκειμένου να λάβει εξηγήσεις σημειώνουν, «απορίας άξια είναι η αντιδεοντολογική, αντιεπαγγελματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του τοπικού Αστυνομικού Διευθυντή, ο οποίος, αν και εκ της θέσεως ευθύνης που κατέχει όφειλε να ενεργήσει ορθά και σύννομα, έχοντας και την εμπειρία δεκάδων παρόμοιων περιστατικών με εμπλοκή αλλοδαπών στο νησί, δεν μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει από την πρώτη στιγμή ή και λίγο αργότερα, από τους ίδιους προσαχθέντες στην υπηρεσία αστυνομικούς, να τον ενημερώσουν για το πώς ακριβώς έλαβε χώρα το συμβάν».

Επίσης τον κατηγορούν καθώς όπως αναφέρουν, «είμαστε πεπεισμένοι ότι η μεταφορά της είδησης και του περιστατικού από τον εν λόγω υπηρεσιακό παράγοντα προς την Ηγεσία έγινε από την ανάγνωση του κειμένου συγκεκριμένης εφημερίδας.

Γι’ αυτόν δυστυχώς η ρήση: «Μιδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις», είναι άγνωστη αν και είναι εντοιχισμένη σε μαρμάρινη πλάκα στη σχολή απ’ όπου αποφοίτησε. Η στάση του αυτή μας προκαλεί πραγματικά λύπη».

Η ΠΟΣΥΦΥ τονίζει πως «αναφορικά με το περιστατικό της Λέσβου και την αρχική δημόσια «καταδίκη» των τεσσάρων συναδέλφων μας, η Ομοσπονδία μας έχει πάρει από την αρχή συγκεκριμένη θέση και τοποθετήθηκε δια του Προέδρου της άμεσα, αφού αντιλήφθηκε πως η δύναμη της «εικόνας» ήταν αρχικά πιο ισχυρή από τα πραγματικά γεγονότα που σκόπιμα, δόλια και όλως τεχνηέντως είτε αποκρύφτηκαν είτε αποσιωπήθηκαν».

Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως, «σκοπός της Ομοσπονδίας δεν ήταν ούτε είναι η δήθεν υπεράσπιση των «βασανιστών» συναδέλφων μας, λόγω της υποχρέωσης για συναδελφική αλληλεγγύη, αλλά πρωτίστως και για λόγους λίαν ουσιαστικούς, η ανάδειξη της αλήθειας, η αποκάλυψη των πραγματικών γεγονότων και η απόδοση στην κοινωνία των πολιτών που μας παρακολουθεί της «πραγματικής εικόνας».

Το προεδρείο των συνοριακών φυλάκων «αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους εκείνους τους πολίτες, οι οποίοι προσήλθαν αυθορμήτως στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου και συνέβαλαν επώνυμα και με θάρρος, καθοριστικά στην αποκατάσταση της αλήθειας, υπενθυμίζοντάς μας πως δεν είμαστε μόνοι», ενώ σχετικά με το δημοσίευμα και τον τρόπο που παρουσιάστηκε το συμβάν μεταξύ συνοριακών και μεταναστών, τονίζουν πως, «στη βάση αυτή, αποκαλύψαμε πως η αρχική δημοσίευση, εμπλουτισμένη με αναληθείς εκφράσεις και σαθρούς χαρακτηρισμούς, είχε έναν και μόνο αρχικό στόχο. Την διαπόμπευση των συναδέλφων μας, που ούτε τυχαία κατέφθασαν στο σημείο, ούτε αναίτια επιλήφθηκαν του συμβάντος, όπως αρχικώς αναφέρθηκε. Παρόλο που επιμελώς και σκόπιμα αποκρύφτηκε η συμπεριφορά των μεταναστών απέναντι στους διερχόμενους πολίτες και οδηγούς, η αντίδραση των αλλοδαπών κατά την έλευση των συναδέλφων μας στη σημείο, η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν αυτοί λόγω μέθης, δεν κατέστη τελικά εφικτό να αποσιωπηθεί επί μακρόν η αλήθεια, προς απογοήτευση του ανώνυμου κομιστή του βίντεο (άραγε τι φοβάται για να αποκαλύψει την ταυτότητά του;) και εκείνων των προσώπων και φορέων με τους οποίους συνεργάστηκε, που, όπως αποδείχθηκε από τα κείμενά τους και τις ενέργειές τους, επιθυμούσαν σφόδρα την δημόσια διαπόμπευση των αστυνομικών και την άδικη τιμωρία τους. Η αλήθεια όμως δεν αιχμαλωτίζεται με ραδιουργίες και πλεκτάνες, γι’ αυτό και γρήγορα αποκαλύφθηκε».


Πηγή: lawandorder.gr