Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Μονάδες – Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε Μονάδες και Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο, την 25η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (25 ΜΚ/Β) στη Χρυσούπολη, την ΧΧV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο Πετροχώρι Ξάνθης, το Στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ) στην Ξάνθη, το Στρατηγείο της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Αλεξανδρούπολη, το Στρατηγείο της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στον Προβατώνα Έβρου, το Στρατηγείο της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο καθώς και Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια στην παρέμβριο περιοχή.

Κατά την επίσκεψη του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την εξαιρετική προσπάθεια και τις επιδόσεις αυτού έναντι της πολύμηνης τουρκικής προκλητικότητας. Τόνισε δε την επιτυχή αντιμετώπιση της υβριδικής απειλής αύξησης προσφυγικών ροών στον Έβρο από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα, πετυχαίνοντας σχεδόν την εκμηδένιση αυτών, όπως επίσης τη συνεχή εγρήγορση κατά τη διάρκεια των προκλήσεων στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τέλος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε εντολές για την συνέχιση της προσπάθειας αυτής.
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ, υπό τις κατευθύνσεις του ΥΠΕΘΑ, για την υλοποίηση των εξαγγελιών της Κυβέρνησης, σχετικά με τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με την πρόσκτηση νέων μέσων, την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό παλαιοτέρων, καθώς και την συνολική αναβάθμιση των δυνατοτήτων των υποδομών, των μέσων και των υλικών.


Επίσης, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, επεσήμανε ότι αναμένονται εντός του 2020 οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 1600 ΕΠΟΠ και 1000 ΟΒΑ, καθώς και η αύξηση των εισαγομένων στις παραγωγικές σχολές, οι θέσεις των οποίων για το 2021 έχουν ήδη αυξηθεί κατά 516 άτομα.

Τέλος, κατά την παραμονή του στον Έβρο επιθεώρησε τον υπό κατασκευή φράκτη στην περιοχή Πόρου, όπου οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.


Πηγή: thrakinea.gr