Φωτογραφία απο την σελίδα FB του Frontex, the European Border and Coast Guard Agency

 

Με αεροπλάνο που ναυλώθηκε από τον Frontex, 13 Λετονοί Αξιωματικοί από τη Ρήγα έφτασαν στη Σάμο τα Χριστούγεννα για να αντικαταστήσουν 13 Λετονούς συναδέλφους τους που ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στο νησί ως μέρος της Επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2020» για την αντιμετώπιση του κύματος παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας.

 

Φωτογραφία απο την σελίδα FB του Frontex, the European Border and Coast Guard Agency


Η Επιχείρηση «Ποσειδών» διεξάγεται στη Χίο, στην Κω, στη Λέρο, στη Σάμο και στη Λέσβο που δέχεται και τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση.

Από το 2011 η κοινή Επιχείρηση «Ποσειδώνας» αναπτύχθηκε σε μόνιμη βάση στα ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα, αφού θεωρήθηκε βασικό σημείο εισόδου των μεταναστών στο Ευρωπαϊκό έδαφος, έγινε στο πλαίσιο της διεύρυνσης των RABITs και με τους ίδιους στόχους που είχε η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Η κοινή Επιχείρηση « Ποσειδώνας » (χερσαία και θαλάσσια) παρατάθηκε το 2012. Παράλληλα, ξεκίνησαν στην Ελλάδα δύο ακόμα Εθνικές Επιχειρήσεις «Ασπίδα» και «Ξένιος Δίας». 

Από το 2011, το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ποσειδώνας έγινε μόνιμη κοινή επιχείρηση που καλύπτει τα ελληνικά και τα βουλγαρικά χερσαία σύνορα,αλλά και τα ελληνικά θαλάσσια.

 bordernews.gr