Έναν εξωτερικό οικίσκο με δύο αίθουσες εξέτασης ή λήψης δειγμάτων για το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας πρόσφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου, Βασίλη Μαυρίδη.

Ο κ. Μαυρίδης, ο οποίος δέχτηκε πρόσφατα και την επίσκεψη του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, του κ. Φιλίπ Λεκλέρκ, δήλωσε ότι υπάρχει μια σχέση αλληλοϋποστήριξης μεταξύ του Δήμου Ορεστιάδας και του οργανισμού.

«…και η Ύπατη Αρμοστεία έχει ανταποκριθεί σε αιτήματά μας, σήμερα παραλάβαμε στο κέντρο υγείας και έναν οικίσκο που μπορεί να εξυπηρετεί τους ασθενείς μας, ιδίως αυτές τις εποχές με τον COVID-19 που χρειάζεται και ένας εξωτερικός χώρος» δήλωσε στο evros24 ο κ. Μαυρίδης, κάνοντας λόγο για έναν οικίσκο που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες ασθενείς έξω από το ΚΥ, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

«Τονώνεται έτσι το ηθικό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΚΥ αλλά και για πρακτικούς λόγους εξυπηρετεί πάρα πολύ» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης.πηγή evros24.gr