Περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ στη Λέσβο για τις ζημιές σε ιδιώτες και Δήμους από τη λειτουργία μονάδων προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο Μυτιλήνης και πάνω από 500.000 ευρώ στο Δήμο δυτικής Λέσβου, δίδονται προκειμένου να πληρωθεί το σύνολο των αποζημιώσεων μέχρι και σήμερα προς όσους ιδιώτες επλήγησαν μέχρι και σήμερα από τη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον όσοι ιδιώτες σε όλο το νησί και ιδιαίτερα αυτοί της Μόριας και της Μυτιλήνης για τις ζημιές του περασμένου καλοκαιριού ακόμα και για αυτές του περασμένου Σεπτεμβρίου κατά τη μεγάλη φωτιά και τα όσα επακολούθησαν, πρέπει να απευθύνονται στους Δήμους. Οι οποίοι και πλέον διαθέτουν τα απαραίτητα προς τούτο χρήματα.

Με απόφαση του Υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου που αναρτήθηκε αργά χθες το βράδυ στη «Διαύγεια» εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 6,276 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία περισσότερα από τρία εκατομμύρια στους Δήμους της Λέσβου, για τη χρηματοδότηση των Δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Κω και Λέρου, εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν μονάδες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, «για την κάλυψη των αποζημιώσεων από προκληθείσες ζημιές στους Δήμους ή την περιουσία τρίτων φυσικών και νομικών προσώπων από τους διαμένοντες στις μονάδες φιλοξενίας για το έτος 2020 και προηγούμενα έτη».

Πηγή: stonisi.gr