«Για να μας προστατεύσουν, οι δυνάμεις μας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους», σημειώνει σε μήνυμά του ο Γάλλος πρόεδρος


Φόρο τιμής απέτισε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στους τρεις χωροφύλακες που έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Πουί-ντε-Ντομ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

«Είναι οι ήρωές μας», γράφει σε μήνυμά του στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος. 

«Επενέβησαν για να βοηθήσουν μια γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο Πουί-ντε-Ντομ, τρεις χωροφύλακες σκοτώθηκαν, ένας τέταρτος τραυματίστηκε. Το Έθνος συμμερίζεται την οδύνη των οικογενειών. 

Για να μας προστατεύσουν, οι δυνάμεις μας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους», σημείωσε ακόμη στο μήνυμά του ο Γάλλος πρόεδρος.Αυτοί τραυματίστηκαν θανάσιμα από τα πυρά του 48χρονου καθώς προσπαθούσαν να βοηθήσουν μια γυναίκα που είχε καταφύγει στην σκεπή ενός σπιτιού, κοντά στο χωριό Σεντ-Ζιστ, στην περιοχή Κλερμόν-Φεράν.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η χωροφυλακή ειδοποιήθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Όταν έφτασαν οι χωροφύλακες στην περιοχή, ο άνδρας άρχισε να τους πυροβολεί προτού βάλει φωτιά στο σπίτι, το οποίο, σύμφωνα με το δίκτυο BFMTV, κάηκε ολοσχερώς.

Πολύ σημαντικά μέσα και δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας για τη σύλληψη του υπόπτου, καθώς είχαν αναπτυχθεί περίπου 300 στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων κινητή μονάδα της χωροφυλακής, σκύλοι ανιχνευτές και ένα ελικόπτερο.

Η γυναίκα που διεσώθη από τους χωροφύλακες είναι σώα και ασφαλής και δίνει κατάθεση για να μπορέσουν να δοθούν διευκρινίσεις για το περιστατικό αυτό, το πιο τραγικό συμβάν της χρονιάς για τις δυνάμεις της τάξης της Γαλλίας.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές τουλάχιστον για μια δικαστική υπόθεση που αφορούσε την μη καταβολή διατροφής για ανήλικο τέκνο, σύμφωνα με αξιωματούχο της εισαγγελίας του Κλερμόν-Φεράν.

 

ΠΗΓΗ   protothema.gr