Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα των υπαίθριων δημόσιων συναθροίσεων. Τα πρόστιμα που προβλέπονται.

Ο κύβος ερρίφθη και όπως στην επέτειο του Πολυτεχνείου έτσι και σε αυτή της δολοφονίας Γρηγορόπουλου ανακοινώθηκε η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων λόγω κορωνοϊού.

Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020, αναφέρει η σχετικά ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί πως για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:
διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου και 5.000 αστυνομικοί στο δρόμο


Να αποτρέψουν οποιαδήποτε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών, με την παρουσία αστυνομικών στα επίμαχα σημεία θα επιχειρούν οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο των μέτρων για την συμπλήρωση 12 ετών, από θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Εντός της ημέρας αναμένεται διαταγή απαγόρευσης συναθροίσεων, αλλά στα μέτρα τάξης της Κυριακής, θα συμμετάσχουν 5.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ενώ από αέρος θα επιτηρούν ελικόπτερα και drones.

Σε «στρατηγικά» σημεία θα βρίσκονται οι «Αίαντες», τα ειδικά οχήματα ρίψης νερού που χρησιμοποιήθηκαν και κατά διαδηλωτών την 17η Νοέμβρη, ενώ πρόθεση της ΕΛ.ΑΣ είναι η άμεση διάλυση συναθροίσεων.

Η αποτροπή θα επιχειρηθεί σε πρώτη φάση, με ηχητικά μηνύματα από περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ, τον διάλογο μέσω των διαμεσολαβητών και από εκεί και πέρα, αν χρειαστεί θα υπάρξουν πρόστιμα για covid, προσαγωγές και συλλήψεις. Ιδιαίτερα έντονη θα είναι η αστυνομική παρουσία στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στην συμβολή Τζαβέλα και Μεσολογγίου, εκεί που έχει προαναγγελθεί μάλιστα και συγκέντρωση καλλιτεχνών.

Επίσης, στα Προπύλαια, το Πολυτεχνείου και την ΑΣΟΕΕ, καθώς και σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ. Από το βράδυ του Σαββάτου σε κλοιό ασφαλείας θα τεθούν, αστυνομικά τμήματα, δικαστικοί στόχοι, αλλά και εκκλησίες, ενώ υπάρχει ανησυχία για τυχόν καταδρομικές ενέργειες, αλλά και αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις, όπως ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα, που είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 9 ατόμων.

πηγή newpost.gr