Δεν ήθελε να προκαλέσει δηλώνει ο αστυνομικός - Έρευνα για πειθαρχική δίωξη διέταξε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ 


Κοντά σε κάδο απορριμάτων ισχυρίζεται ότι βρήκε πεταμένη την ανθοδέσμη, την οποία αργότερα κατέστρεψε με επιδεικτικό τρόπο, ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν σε υπηρεσία ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός είπε ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει και ότι βρήκε την ανθοδέσμη στο πεταμένη στο οδόστρωμα δίπλα σε κάδο απορριμάτων.

Ανέφερε ότι την πήρε από εκεί και άρχισε να αστειεύεται με τους υπόλοιπους αστυνομικούς της διμοιρίας σε ένα διάλειμμα από τα μέτρα που εφάρμοζαν στα Εξάρχεια.

Όλη η σκηνή με όσα διαδραματίστηκαν στην Οδό Ζωοδόχου Πηγής αποτυπώθηκαν σε ένα βίντεο το οποίο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις καθώς και αισθήματα αγανάκτησης ακόμη και στην Κατεχάκη, με το αρχηγείο να διαστάσει αμέσως ένορκη διοικητική εξέταση με την εντολη μάλιστα να ολοκληρωθεί γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας για επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

 

ΠΗΓΗ   protothema.gr