Συνελήφθη σήμερα (17-12-2020) το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας ημεδαπός διακινητής, ο οποίος μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του, προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στο Κοπτερό Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε όχημα, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, σε αγροτική οδό των Πηγαδίων Ξάνθης το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον οδηγό – διακινητή, ενώ ο συνοδηγός - διακινητής διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

πηγή xanthinea.gr