Το περιστατικό του ξυλοδαρμού δύο μεταναστών από τρεις συνοριοφύλακες και έναν αστυφύλακα μπροστά στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σχολιάζει ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ και Β Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου. Βίντεο δείχνει να χτυπούν τον έναν μετανάστη, αφού τον έχουν συλλάβει.

Ο κ Αθανασίου σημειώνει, ότι “οι αστυνομικοί και οι νέοι συνοριοφύλακες, που υπηρετούν στη Λέσβο εκτελούν το καθήκον τους με πίστη και αφοσίωση. Οι συνθήκες εργασίας τους έχουν ξεπεράσει προ πολλού την έννοια της σκληρής και επικίνδυνης εργασίας και όλοι οι Λέσβιοι τους τιμάμε και τους ευχαριστούμε για αυτό. Επί σειρά ετών βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα προσπαθώντας να επιβάλουν την τάξη σε ένα νησί που είχε δεχθεί εισβολή από παράνομους μετανάστες και μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά αντίθετη. Ως προς το πρόσφατο συμβάν αρμόδια να αποφασίσει είναι η δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι θα το πράξει.”

Ωστόσο ο κύριος Αθανασίου καταλογίζει ευθύνες σε δημοσιογράφους για τον τρόπο δημοσιοποίησης του θέματος καθώς όπως τονίζει, “δικαστές δεν είναι οι δημοσιογράφοι. Άρθρα και κείμενα, που «καταδικάζουν» τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας και δυσφημούν όλο το σώμα της ελληνικής αστυνομίας.”

Στον κύριο Αθανασίου απαντά η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων επισημαίνοντας ότι, “Θα συμφωνήσουμε, ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι δικαστές. Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν προσπάθησαν ή επιχειρούν να γίνουν. Είναι όμως υποχρέωσή τους να καταγράφουν τα πραγματικά γεγονότα («συμβάντα», εάν προτιμά ο κ. Αθανασίου), με τρόπο πλήρη και αντικειμενικό. Έχουν επίσης το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της άποψής τους, η άσκηση του οποίου σε καμία περίπτωση δεν καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας οιουδήποτε και πολύ περισσότερο δεν σκοπεύει στη δυσφήμιση, πολλώ δε μάλλον στην «καταδίκη». Άλλωστε ως έγκριτος νομικός γνωρίζει, ότι η κατηγορία της δυσφήμισης δεν είναι δυνατόν να αποδίδεται ελαφρά τη καρδία ως αξιολογική εκτίμηση ή κρίση και πάντως αρμόδια για να κρίνει, εάν έχει ή όχι τελεστεί το συγκεκριμένο αδίκημα, είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι διαπιστώσεις του, κατά των δημοσιογράφων συλλήβδην, δεν είναι αποδεκτές ούτε καν ανεκτές, σε μια Δημοκρατία, που δεν λειτουργεί με λογικές συλλογικής ευθύνης. Επίσης εκτιμούμε, ότι εκτός από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Αθανασίου, θα συμφωνήσει, πως δεν πρέπει να δυσφημείται και το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου.”