Περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν στον Ασπρόπυργο ανταποκρινόμενα σε κάλεσμα διαμαρτυρίας - Επιτέθηκαν σε αστυνομικού
ς

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στον Ασπρόπυργο ανάμεσα σε ομάδα περίπου 50 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή Γκοριτσά και σε δυνάμεις της αστυνομίας. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 6:30 το απόγευμα, περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, ανταποκρινόμενα σε κάλεσμα διαμαρτυρίας για το καθολικό lockdown που έχει επιβληθεί στον Ασπρόπυργο και γενικότερα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής τις τελευταίες ημέρες.

Στο σημείο, βρισκόταν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο πραγματοποιούσε ελέγχους. Όταν έγινε αντιληπτό, ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκαν στο περιπολικό, αναγκάζοντάς τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν από το σημείο.

Ύστερα από λίγα λεπτά, ομάδα νεαρών (περίπου 4-5) κατέβηκε μέχρι το ύψος της λεωφόρου ΝΑΤΟ και πέταξε εκ νέου πέτρες στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί.

Μικρή ένταση και στην Ελευσίνα

Νωρίτερα, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου τη Ελευσίνας σημειώθηκε μία προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο αντιστάθηκε σε έλεγχο που του έγινε από αστυνομικούς επειδή δεν φορούσε μάσκα. Στο σημείο υπήρξε στιγμιαία ένταση μικρής κλίμακας. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στην Ελευσίνα και περιμετρικά του Ασπροπύργου έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: ethnos.gr