Κατά την διάρκεια των Χριστούγεννων το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκλήθηκε στην Αθήνα αποτέλεσε ρεκόρ διετίας και μάλιστα εν μέσω lockdown και παρά το γεγονός ότι εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννα Ροτζιώκου μιλάει στο newsit.gr και την Μάγδα Τσέγκου για τα αποτελέσματα των ελέγχων, για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας που ξεπέρασε ακόμα κι αυτό της περσινής παραμονής Χριστουγέννων.

Πόσοι έλεγχοι έγιναν και πόσες παραβάσεις για μάσκα και άσκοπη μετακίνηση κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων σε όλη την επικράτεια; Εξηγεί αν ήταν ή όχι νόμιμη η μετακίνηση των Αθηναίων. Επιπλέον μιλάει για το αν μειώθηκαν οι δείκτες εγκληματικότητας το πρώτο 9μηνο του 2020 και αναφέρετε στην νέα Ομάδα Διαχείρισης Οριοθέτησης Συναθροίσεων, Ο.Δ.Ο.Σ, που αποτελείται από 28 γυναίκες και 18 άντρες. Τέλος αναφέρεται στον σημαντικό ρόλο που έχουν τα social media της Ε.Λ.ΑΣ στην επικοινωνία με τους νέους αλλά και την επικοινωνία που έχουνε οι πολίτες όταν βρίσκονται σε κίνδυνο και δεν μπορούν να μιλήσουν αλλά μπορούν να στείλουν sms για βοήθεια.

Σε περίπτωση κινδύνου καλείτε το 100 ή στέλνετε sms στο 100 γράφοντας το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας μας

«Αυτό που συμβουλεύουμε είναι ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αν πρόκειται για ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, που κάποιος κινδυνεύει ή πιστεύει ότι έχει τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του, μπορεί να καλέσει αμέσως το 100 ή να στείλει ένα sms στο 100 γράφοντας το όνομα, το επώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας του και το είδος της απειλής και της βίας που δέχεται και όταν στείλει το SMS θα ενημερωθεί το επιχειρησιακό κέντρο και αμέσως συνάδελφοί μου, θα μεταβούν στο συγκεκριμένο σημείο για να δουν ακριβώς τι έχει συμβεί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση βρίσκεται η ζωή του σε κίνδυνο το επισημαίνουμε όμως ειδικά σε αυτή την περίπτωση διότι ενδεχομένως κάποιο θύμα μπορεί να φοβάται να πάρει τηλέφωνο για παράδειγμα αν είναι μπροστά ο θύτης και επισημαίνουμε ειδικά σε αυτή την περίπτωση και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μπορεί να στείλει μήνυμα στο 100».

 

ΠΗΓΗ   newsit.gr