Από το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού έσκασε ένα μπαλόνι ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καταγράφηκαν και μικρές ζημιές.

Στα άκρα η Τουρκική προκλητικότητα, με την Άγκυρα να προχωράει σε μια επιθετική ενέργεια, που αποκρούστηκε από το Λιμενικό Σώμα. Συγκεκριμένα, Έλληνες αλιείς ψάρευαν με τα σκάφη τους στα ύδατα κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων. Τότε έσπευσαν στο σημείο δύο τουρκικές ακτοφυλακίδες [μικρά σκάφος του τουρκικού Λιμενικού] το οποία με ελιγμούς επιχείρησαν να παρενοχλήσουν τα ελληνικά σκάφη.

Οι ψαράδες κάλεσαν το ελληνικό λιμενικό σώμα και άμεσα στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν δύο σκάφη του Λ.Σ. Τα τουρκικά σκάφη όχι μόνο δεν υποχώρησαν αλλά συνέχισαν να κάνουν ελιγμούς, με αποτέλεσμα το ένα εξ αυτών να «τζατζαριστεί» με το ελληνικό πλοίο.

Από το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού έσκασε ένα μπαλόνι ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καταγράφηκαν και μικρές ζημιές. Η κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή έχει ηρεμίσει πλέον με τα σκάφη να αποσύρονται.

Το επεισόδιο αυτό εντάσσεται στον «πόλεμο της τσιπούρας».  

Τα Ίμια είναι ένας καλός ψαρότοπος και έλληνες και τούρκοι ψαράδες βρίσκονται εκεί κάθε χρόνο αυτή την εποχή. Κάθε χρόνο καταγράφονται αντίστοιχα περιστατικά. Ωστόσο, υπό το βάρος και της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων τους τελευταίους μήνες δεν αποκλείεται τουρκική κλιμάκωση. 

 

ΠΗΓΗ   newpost.gr