Η χρήση καμερών για την καταγραφή πορειών και συγκεντρώσεων από αστυνομικούς έχει λάβει την έγκριση από το ΣτΕ και την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη 


Την πρόθεσή του να σταματήσει η χρήση χημικών, για «ψύλλου πήδημα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων από την ΕΛ.ΑΣ, εξέφρασε μιλώντας στα Parapolitika FM 90,1, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως δήλωσε, «δεν θα γίνεται χρήση χημικών για ψύλλου πήδημα, θα χρησιμοποιούνται πιο ήπια μέσα», μεταξύ των οποίων η χρήση νερού από τους «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα τόνισε πως η χρήση καμερών για την καταγραφή πορειών και συγκεντρώσεων από αστυνομικούς έχει λάβει την έγκριση από το ΣτΕ και την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 


Μάλιστα όπως δήλωσε, πριν ξεκινήσει η βιντεοσκόπηση θα ενημερώνονται οι πολίτες, ενώ το υλικό θα διατηρείται στα αρχεία, «ανάλογα με την σοβαρότητα της υπόθεσης».

Τέλος υποστήριξε πως στις προτεραιότητες του για το 2021, είναι ο εκσυγχρονισμός των δομών της αστυνομίας και ο νέος τρόπος διαχείρισης του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.

 

ΠΗΓΗ   lawandorder.gr