Σε επιχείρηση της Ουκρανικής Αστυνομίας, απελευθέρωσαν δύο Έλληνες, οι οποίοι παρέμεναν όμηροι για περίπου δύο μήνες σε διαμέρισμα στον Οδησσό της Ουκρανίας, ενώ συνελήφθησαν ως δράστες δύο άτομα.

Όπως διακρίνεται σε βιντεοληπτικό υλικό που δημοσίευσε η Ουκρανική Αστυνομία, παρουσία Εισαγγελέα, στελέχη των Ειδικών Δυνάμενων, εισβάλλουν (13/04) σε διαμέρισμα στην Οδησσό της Ουκρανίας, μέσα στο οποίο εντοπίζονται δύο Ουκρανοί και δύο Έλληνες, θύματα απαγωγής, παράνομης παρακράτησης και βασανισμών από τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης .

Όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης, από τον Φεβρουάριο (2021) τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν απάγει και κρατούσαν παράνομα τους δύο Έλληνες, τον 55χρονο Απόστολο και τον 27χρονο ανιψιό του Νίκο, αξιώνοντας να τους μεταβιβάσουν την περιούσια τους . Οι δράστες όπως τους έδειξε ο 55χρονος, του προκάλεσαν εγκαύματα με πυρακτωμένο σίδερο, ενώ με απειλή πυροβόλων όπλων, άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας καθώς επίσης απειλές κατά της ζωής τους, τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει €600.000 ενώ προχώρησε αναγκάστηκε να μεταβιβάσει σε μέλη της εγκληματικής ομάδας, την ιδιοκτησία έξι διαμερισμάτων σε ελίτ περιοχές της Οδησσού της Ουκανίας.

Με την εισβολή των Ουκρανών Αστυνομικών στο χώρο, ο 55χρονος δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για την αίσια έκβαση της περιπέτειά τους και στα αγγλικά προσπαθούσε να τους εξηγήσει τα όσα βίωνε με τον ανιψιό του. Σε κατάσταση ψυχολογικής κατάρρευσης ο 27χρονος, χρειάστηκε ειδική προσέγγιση, για να αντιληφθεί πως ήταν πλέον ασφαλής.

Όπως περιέγραψε ο 55χρονος στους Αστυνομικούς της Ουκρανικής Αστυνομίας, για δύο μήνες μαζί με τον ανιψιό του, βρίσκονται όμηροι στο διαμέρισμα, παρά τη θέλησή τους, όπως εξηγεί, με τους δράστες να τους υποβάλλουν σε βασανιστήρια.

«Σήμερα, 13 Απριλίου 2021, στελέχη του Τμήματος Μετανάστευσης της Περιφέρειας Οδησσού, μαζί με Αστυνομικούς των Εγκληματολογικών Ερευνών, και τη συμμετοχή Ειδικών Δυνάμεων της Ουκρανικής Αστυνομίας, υπό τη διαδικαστική καθοδήγηση της εισαγγελικής Αρχής, απελευθέρωσαν τους δύο όμηρους και συνέλαβε δύο εμπλεκόμενα άτομα», δήλωσε ο Oleg Bekh, επικεφαλής του GUNP της Ουκρανίας, με την ολοκλήρωση της Αστυνομικής επιχείρησης. στην περιοχή της Οδησσού.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με αναζητήσεις για τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας που προχώρησαν στην απαγωγή των δύο Ελλήνων, καθώς για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.Πηγή nantiareport.gr