Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη σήμερα (17-4-2021) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. 

Αναλυτικότερα, στον οικισμό Νέας Πέτρας οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό αγροτικού αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα. Τελικά, σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμού Εργάνης, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς. 

 Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό και την καρότσα κλειστού τύπου του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς επίσης ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. 

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό και τρία κινητά τηλέφωνα. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.


ΠΗΓΗ   radioevros.gr