Τη δομή του Ελαιώνα
, την πρώτη δομή φιλοξενίας σε αστικό ιστό από το 2015 και μετά, επισκέφθηκαν μαζί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και ο Σλοβάκος Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ivan Korčok, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνου Λογοθέτη, εκπροσώπων του Δήμου Αθηναίων κ.α.

Οι κ.κ. Μηταράκης και Korčok, επισκέφθηκαν την ασφαλή ζώνη όπου διαμένουν τα ασυνόδευτα ανήλικα και συνομίλησαν τόσο με το προσωπικό του ΕΟΔΥ όσο και με προσωπικό της δομής, για την καθημερινή ζωή στη δομή του Ελαιώνα, τις συνθήκες εργασίας και διαμονής, τα μέτρα υγειονομικής προστασίας λόγω Covid 19 και την υγειονομική περίθαλψη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας κ. Ivan Korčok, ανέφερε: "Κατά την επίσημη επίσκεψή μας στην Ελλάδα συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να εκφράσω την αναγνώρισή και τον σεβασμό μας στην Ελλάδα γι’ αυτό που κάνει, για τον τεράστιο φόρτο δηλαδή που έχει αναλάβει σε σχέση με τη μεταναστευτική κρίση. Μια κρίση στην οποία η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν επωμιστεί να παρέχουν στέγη και καταφύγιο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για ότι έχει κάνει και να πω ότι η Σλοβακία, όντως βλέπει το μεταναστευτικό ως ευρωπαϊκό πρόβλημα και γι’ αυτό παρέχουμε οικονομικούς πόρους. Υπογράφουμε τώρα μια συμφωνία με τον ΔΟΜ, η με την οποία προσανατολίζεται στην ενίσχυση της παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ώστε να συμβάλουμε στην ελάφρυνση του ελληνικού συστήματος υγείας, το οποίο επιβαρύνεται από όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα ως μετανάστες. Τα σέβη μου στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε: "Ευχαριστώ τον Σλοβάκο Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ivan Korcok για την επίσκεψή του στον Ελαιώνα, η οποία αναδεικνύει και τη μεγάλη πίεση που η χώρα μας έχει σηκώσει τα τελευταία χρόνια με τη μεταναστευτική κρίση. Είναι φανερή η ανάγκη να υπάρξει ακόμα πιο έμπρακτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Tον ευχαριστώ για τη βοήθεια που μας έχει προσφέρει η Σλοβακία".

Πηγή capital.gr