Οι Αλβανοί κακοποιοί παρίσταναν τους μυστικούς αστυνομικούς - Συνελήφθησαν έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη

Αλβανοί έμποροι κοκαΐνης που παρίσταναν τους μυστικούς αστυνομικούς της γειτονικής χώρας, έσπρωχναν τη «λευκή κυρία» στα στέκια του κέντρου της Αθήνας έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Μάλιστα, η σύλληψη, το βράδυ της Πέμπτης, του ντουέτου των «μυστικών αστυνομικών» έγινε με κινηματογραφικό τρόπο καθώς όταν η ομάδα της Ασφάλειας τους μπλόκαρε και επιχείρησε να τους ακινητοποιήσει κατάφεραν να πιάσουν τον ένα λίγο πριν μπεί στη θηριώδη BMW για να το σκάσει, όμως ο συνεργός του με ένα δεύτερο όχημα, αφού πήγε να πατήσει τους αστυνομικούς, στη συνέχεια εμβόλισε το περιπολικό και την κοπάνησε με αποτέλεσμα μετά απο άγρια καταδίωξη στην εθνική οδό να συλληφθεί απο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Αμεσης Δράσης.

Πήγε να πατήσει τους αστυνομικούς, εμβόλισε το περιπολικό

H κινηματογραφική επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του ντουέτου των Αλβανών εμπόρων άρχισε να ξεδιπλώνεται λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Πέμπτης. Η ομάδα των ανδρών της Ασφάλειας που είχε την πληροφορία ότι οι δυο Αλβανοί ηλικίας 39 και 30 ετών εδώ και τουλάχιστον τρείς μήνες σπρώχνουν ποσότητες κοκαίνης στο κέντρο της Αθήνας τους είχε θέσει υπό στενή παρακολούθηση και αποφάσισαν ότι το βράδυ της Πέμπτης έπρεπε να κάνουν τη μεγάλη επιχείρηση για να δώσουν τέλος στη δράση τους.
Όπως προκύπτει απο τη δικογραφία που έχει στη διάθεση του το protothema.gr, οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 20:50 όταν οι αστυνομικοί βλέπουν τον 39χρονο να πλησιάζει στην οδο Μεγάλου Βασιλείου 1 με ενα Volkswagen Passat στο οποίο μάλιστα επέβαινε και ο 5χρονος γιος του! Ο άνδρας συναντήθηκε με τον 30χρονο και του έδωσε ένα σακουλάκι και τη στιγμή που έφευγε και κατευθυνόταν σε όχημα μάρκας BMW οι αστυνομικοί τρέχουν στο μέρος τους, καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν τη BMW την ίδια ώρα που δύο υπηρεσιακά οχήματα κλείνουν το Passat.

Όπως αναφέρει στην κατάθεση του ο ένας αστυνομικός όταν τους φωναξαν «Αστυνομία» ο 30χρονος υπάκουσε και τους παρέδωσε το σακουλάκι με τα 50γραμμάρια κοκαίνης ενώ ο 39χρονος έβαλε μπροστά έκανε όπισθεν και αφού είδε οτι ήταν αποκλεισμένος, έστριψε το τιμόνι και αφού πήγε να πατήσει αστυνομικό στη συνέχεια εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα και κατάφερε να ξεγλιστρίσει:
«Οταν διαπίστωσε οτι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτή την πορεία διότι είχαμε αποκλείσει τον δρόμο με το υπηρεσιακό όχημα, ξεκίνησε εκ νέου και στρέφοντας το όχημα προς το μέρος των συναδέλφων μου και κυρίως προς το μέρος μου που τον είχα προσεγγίσει πεζός, απειλώντας ευθέως τη σωματική μου ακεραιότητα και των υπολοιπων συναδέλφων μου που είχαμε προσεγγίσει το όχημα για έλεγχο, υπήρχε άμεσος κίνδυνος να μας χτυπήσει σοβαρά, διέφυγε απο το σημείο εμβολίζοντας επανειλημμένως το υπηρεσιακο όχημα στο οποιο προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο εμπρόσθιο και δεξιό μέρος. Με τη βοήθεια συναδέλφων της ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης καταφέραμε να τον ακινητοποιήσουμε στην Εθνική οδο Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης».

Ο αστυνομικός που πέρασε χειροπέδες στον 30χρονο συνεργό του με τη BMW κατέθεσε ότι «μας δήλωσε οτι είναι μυστικός αστυνομικός της Αλβανίας και οτι δρα στην ελληνική επικράτεια προκειμένου να συλλέγει πληροφορίες και να ενημερώνει τις αλβανικές αρχές και μας επέδειξε σχετικό εγγραφο».

Μαζί με τους δύο Αλβανούς συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα και η 34χρονη σύζυγος του 39χρονου ενώ οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος.
Ο δικηγόρος του ενός εκ των συλληφθέντων κ. Γιάννης Γλύκας τονίζει στο protothema.gr πως «η συμμετοχή του εντολέως μου είναι περιορισμένη μακριά από διακινητικη δράση. Άλλωστε δεν είναι στο κάδρο της "πληροφορίας" των αρχών και ο ρόλος του περιορίζεται στην αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών για λογαριασμό τρίτου προσώπου. Η εξάρτηση του αποτελεί το βασικο λόγο της εμπλοκής του στην εν λόγω υπόθεση».


ΠΗΓΗ   lawandorder.gr