Αλλαγή πλάνου για το "άνοιγμα"


Όλα είναι σχεδόν έτοιμα, για το πολυπόθητο ¨άνοιγμα¨των ελληνοβουλγαρικών συνόρων στη Θράκη, από τη συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας - Μακάζα στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στελεχώνεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τα σύνορα Μακάζα-Νυμφαία, με την πρόσκληση να αναγράφει τα εξής: «Ζητείται προσωπικό για τη στελέχωση κενών θέσεων στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης -Νυμφαία (Συνοριακός Σταθμός).

Έτσι, τα χαμόγελα αισιοδοξίας παραμένουν, τόσο για τους επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού, όσο όμως και από Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη γειτονική χώρα.

Τα σύνορα, σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί προοριζόταν να γίνει την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, ωστόσο όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ αυτό θα συνέβαινε αν αφενώς δεν υπήρχε κάποια δραματική αλλαγή στο ιικό φορτίο και αφετέρου αν το σημείο είχε στελεχωθεί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid tests.

Επομένως και σύμφωνα με πληροφορίες του pameevro.gr, το άνοιγμα μετατείθεται για τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, αν δεν υπάρξουν άλλες αγκυλώσεις.

Σημειώνεται πως από τον συνοριακό σταθμό διέρχονται ετησίως πάνω από 1,8 εκ ΙΧ αυτοκίνητα καθιστώντας την δεύτερη πιο δυναμική πόρτα εισόδου οδικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Τέλος, σύμφωνα με νεότερες εξελίξεις τη Δευτέρα ανοίγει και ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα.

Πηγή pameevro.gr