Πλήρωμα της Άμεσης Δράσης σε έλεγχο των αλλοδαπών επιβαινόντων εντός οχήματος, αποκάλυψαν κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών και προχώρησαν σε συλλήψεις

Στη συμβολή της Αλεξάνδρας με την οδό Λουκάρεως στο ύψος του Άρειου Πάγου (21/04) το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης διέκρινε την κίνηση μπλε οχήματος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Οι Αστυνομικοί, καθώς έκριναν ύποπτη τη συμπεριφορά του οδηγού τον σταμάτησαν για έλεγχο, ενώ διέκριναν την επίμονη προσπάθειά του, να πείσει ότι η “σύζυγος” του είναι έγκυος και αισθάνεται δυσφορία. Ενώ και η υπήκοος Συρίας, έπιανε την «κοιλιά» της, ωστόσο όπως διακριβώθηκε, η “εγκυμοσύνη” ήταν μία μεγάλη τσάντα που έκρυβε κλεμμένα και πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης, έντυπα παραμονής στη Χώρα κ.ά.

Και οι πέντε αλλοδαποί επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στη ΔΑΑ, όπου διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων λαθρομεταναστών. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, για έναν από τους συλληφθέντες προέκυψε να έχει απασχολήσει το 2017, καθώς είχε συλληφθεί από το Λιμενικό στην Κάρπαθο, να μεταφέρει σε πλοιάριο 117 λαθρομετανάστες, χωρίς χαρτιά και δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα. Καθώς και για μια αλλοδαπών εκ των συλληφθέντων, καθώς προέκυψε ότι είναι μητέρα ανηλίκου (5 ετών), ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Πηγή nantiareport.gr