Τι εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Αμεση αλλαγή του Ποινικού Κώδικα σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις δραστών για ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα, όπως το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, εξήγγειλε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ο υπουργός εξήγγειλε ότι στις περιπτώσεις των ειδεχθών εγκλημάτων, οι δράστες θα οριστεί στο εξής να παραμένουν στη φυλακή 20 χρόνια αντί 16 χρόνια που είναι σήμερα, και χωρίς να έχουν τις ευεργετικές διατάξεις που δίδονται σε καταδικασθέντες, όπως εργασία και δυνατότητα πρόωρης απόλυσης υπό όρους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης τόνισε ότι η αλλαγή του νόμου θα γίνει στο πλαίσιο των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα που επεξεργάζεται από καιρό αρμόδια νομοθετική επιτροπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης με στόχο να διορθωθούν διατάξεις του Ποινικού Νόμου που προέκυψαν από την εσπευσμένη ψήφιση του από την προηγούμενη κυβέρνηση, παραμονές των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών θα περιληφθεί και η εν λόγω διάταξη για να τιμωρούνται οι δράστες των αποτρόπαιων εγκλημάτων, σημειώνοντας πως οι επικείμενες αλλαγές θα είναι έτοιμες σύντομα, το αργότερο ως το τέλος του Ιουνίου.


ΠΗΓΗ   kathimerini.gr