Ενισχυμένα για περιοχές με πληγές από το μεταναστευτικό

Επί έξι χρόνια, μετά το πρώτο μεταναστευτικό κύμα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με επίκεντρο την Λέσβο υπέστησαν οικονομική καταστροφή.

Τα νέα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, θα δώσουν επιπλέον ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, ειδικά σε περιοχές που υπέστησαν και το τα υγειονομικά μέτρα.

Σήμερα με τα ειδικά πακέτα, που προσφέρουν δωρεάν διαμονή και μειωμένες τιμές στις μετακινήσεις, οι τουριστικοί φορείς ελπίζουν να ανατάξουν την ζωή των επιχειρήσεών τους και να επανέλθουν σε κάποιο βαθμό κανονικότητας, δεδομένης και της πανδημίας.

Έως και 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή προβλέπονται για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου.
Επίσης, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Για άτομα με αναπηρία τα εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
Βελτίωση στον αριθμό των κρατήσεων και αφίξεις τουριστών με τσάρτερ από Γαλλία, Ολλανδία και Βρετανία καταγράφουν οι τοπικοί φορείς στην Λέσβο, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Χατζηκυριάκο, πρόεδρο της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Λέσβου.

Τα χαμόγελα επιστρέφουν στους ανθρώπους του τουρισμού, που υπέστησαν τεράστιο πλήγμα από το 2015 με την έναρξη του μεταναστευτικού κύματος, το οποίο κατέστρεψε την οικονομία του νησιού, ενώ θα δώσει ανάσα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που βίωσαν τις συνέπειες της πανδημίας. Η αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές άρχισε.

Πηγή kostoday.com