Άμεση ήταν η ανταπόκριση Ένωσης Αστυνομικών σε οικονομική υποστήριξη της Μυρτούς , μετά την απορριπτική απόφαση του Εφετείου, στην προσφυγή της οικογένειάς της για αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο για την ανήκεστο βλάβη που της προκάλεσε σε επίθεση ο Πακιστανός δράστης

Το Εφετείο απέρριψε το αίτημα αποζημίωσης από το Ελληνικό Δημόσιο για την 23χρονη σήμερα Μυρτώ, καθώς έκρινε ότι το Κράτος δεν φέρει καμία ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση από τον Πακιστανό Αχμετ Βακαζ, το καλοκαίρι του 2012 στην παραλία Τσαγδάκια της Πάρου, και οι Αστυνομικοί της Βοιωτίας, ανταποκρίθηκαν σε υποστήριξη των εξόδων διαβίωσής της.

Όπως αναφέρεται στη συνδικαλιστική ανακοίνωση, «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας έχει πολλάκις στο παρελθόν αποδείξει ότι η δράση της δεν περιορίζεται στα στενά υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά πλαίσια. Το παράδειγμα αυτό της προσφοράς και της αλληλεγγύης έχει υποδείξει και υπηρετεί και το πανελλήνιο συνδικαλιστικό μας όργανο η Π.Ο.ΑΣ.Υ. , με πιο πρόσφατο παράδειγμα την προσφορά οικίσκους στους σεισμόπληκτους Τυρνάβου – Ελασσόνας.
Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν σειράς δημοσιευμάτων, η Ένωσή μας θεώρησε χρέος της να πράξει αυτό που η πολιτεία αρνείται, να συμπαρασταθεί εμπράκτως στη Μυρτώ η οποία εδώ και εννέα χρόνια, μαζί με την οικογένειά της, δίνει ένα τιτάνιο αγώνα για να κερδίσει και πάλι πίσω τη ζωή της.
Στο μέτρο των δυνατοτήτων της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας συνέβαλε ώστε να καλυφθεί μέρος από τα έξοδα διαβίωσης, καθημερινής φροντίδας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τα οποία αντιμετωπίζει η οικογένεια της Μυρτούς εκφράζοντας παράλληλα την συμπαράσταση της στον καθημερινό της αγώνα.

Η  αλληλεγγύη εξακολουθεί να υπάρχει και μπορεί να αναπληρώσει και την κρατική απουσία ακόμα. Το χαμόγελο της Μυρτούς μας γεμίζει δύναμη και μας υπενθυμίζει το χρέος που έχουμε ως Έλληνες Αστυνομικοί, να στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας, να τους υπηρετούμε και να τους προστατεύουμε».


ΠΗΓΗ   nantiareport.gr