Στη Λισαβόνα βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της υπουργικής Διάσκεψης, με αντικείμενο συζήτησης τη «Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών».

Στο πλαίσιο της πορτογαλικής Προεδρίας της ΕΕ, στη Διάσκεψη της Λισαβόνας θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας, Εντουάρντο Καμπρίτα, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Αφρικανικής Ένωσης, Αμίρα Ελφαντίλ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Μηταράκης θα πραγματοποιήσει σήμερα διμερείς συναντήσεις με τον Πορτογάλο υπουργό Εσωτερικών, Εντουάρντο Καμπρίτα, και τη διευθύντρια του ΕΑSO, Νίνα Γκρεγκόρι.

Αύριο θα συναντηθεί με το γενικό διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου για τη Διαμόρφωση της Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD), Μάικλ Σπίντελεγκερ, τους υπουργούς Εσωτερικών της Ισπανίας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας, καθώς και τον διευθυντή της Frontex, Φαμπρίς Λετζέρι.

Πηγή iefimerida.gr