Γράφει ο Πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων Αχιλλέας Γρηγορίου

"Ιδού εγώ μεθ' υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος". Λόγια αγάπης, λόγια στοργής και ενδιαφέροντος, λόγια καθησυχασμού και παρηγοριάς. Αυτά είναι τα λόγια και η υπόσχεση του Χριστού προς τους μαθητές κατά τη στιγμή της Ανάληψής του. Είναι εφόδιο ζωής των μαθητών για την εκπλήρωση της εντολής Του, "πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη"!

Και ο άνθρωπος αυτός έφτασε σε μια τόσο κρίσιμη εποχή και ταυτόχρονα Θεάνθρωπος, που φτάνει στο σημείο να δέχεται το Σταυρό του Μαρτυρίου για χάρη των άλλων ανθρώπων. Ο Σταυρός γίνεται Σύμβολο για τον κόσμο. Αυτό το φοβερό όργανο που χρησίμευε για τη θανάτωση των δούλων, καθαγιάστηκε με το μαρτύριο του Χριστού. Πάνω στο Σταυρό θα ψελλίσει τους τελευταίους λόγους του ο Θεάνθρωπος,δεχόμενος το μαρτύριο.

Έτσι, λοιπόν, η Σταύρωση και η Ανάσταση αποκτούν για κάθε άνθρωπο έναν προσωπικό χαρακτήρα, ανάλογα με το Σταυρό του μαρτυρίου του.
Μέσα από στο μεγάλο πόνο βρίσκεται και η μεγάλη ελπίδα. Γι' αυτό κι ο καθένας βρίσκει να ταιριάζει και στον εαυτό του μέρος του μαρτυρίου του Θεανθρώπου και γιορτάζει λυτρωμένος έπειτα την Ανάσταση. 

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. 

Το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού μας είναι ένα διαχρονικό μήνυμα υπέρβασης και ελπίδας για την ανθρωπότητα. Ας το δεχθούμε και ας ευχηθούμε το Αναστάσιμο Φως να φωτίζει την ψυχή μας και να εμπνέει τη σκέψη μας, χαρίζοντας σε όλο το κόσμο υγεία, αγάπη, ευλογία, ελπίδα και δύναμη.

Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση


bordernews.gr