Τη συμβολή του Δήμου Μαλεβιζίου στην ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος ΕΣΤΙΑ για τη φιλοξενία των προσφύγων στην Κρήτη εξήρε σήμερα ο Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Jason Hepps, παραδίδοντας τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα.

Όπως ανέφερε ο Μενέλαος Μποκέας: «Η ανθρωπιά μπορεί να μη διδάσκεται, αλλά μεταδίδεται. Το αποδείξαμε έμπρακτα στην Κρήτη και στο Μαλεβίζι, φιλοξενώντας παιδιά και οικογένειες προσφύγων. Ο Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Jason Hepps είχε την ευαισθησία να δει από κοντά τις προσπάθειες που κατέβαλε η τοπική αυτοδιοίκηση και να αναδείξει το αποτέλεσμά τους. Η βράβευση της Περιφέρειας και των Δήμων που στήριξαν το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, αποδεικνύει ότι κάθε πράξη ανθρωπιάς είναι πάνω από όλα σεβασμός στον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι Πολιτισμός».

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες τίμησε την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Μαλεβιζίου, το Δήμο Ηρακλείου, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Σητείας, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και την Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ για την επιτυχημένη πορεία και ολοκλήρωση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ στην Κρήτη. Την υλοποίηση του προγράμματος αναλαμβάνει πλέον από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πηγή ekriti.gr