Συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη πραγματοποίησαν οι Ενώσεις μας , παρουσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας την οποία εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Μαυραγάνης.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν, η τροποποίηση των οδοιπορικών εξόδων των μεταγωγών, η υπογραφή του μνημονίου για την διαχείριση των ψυχικά ασθενών, η στελέχωση των νεοϊδρυθέντων Υποδιευθύνσεων στις Διευθύνσεις που δημιουργήθηκαν, καθώς και η ενίσχυση υπηρεσιών τουριστικών περιοχών με αποσπάσεις, ενόψει του καλοκαιριού.

Από την πλευρά τους ο κ. Υφυπουργός και ο κ. Αρχηγός μας ενημέρωσαν , ότι για το θέμα των οδοιπορικών των μεταγωγών, είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται και είναι σε απόλυτή συμφωνία με τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει , ενώ εκτιμάται ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Βουλή. Για το θέμα των ψυχικά ασθενών η πρόθεση είναι η Αστυνομικές Υπηρεσίες να απεμπλακούν πλήρως και να παρέχουν συνδρομή επικουρικά όπου κρίνετε απαραίτητο και σε συγκεκριμένες διαδικασίες, σύμφωνα με τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Για τα δύο τελευταία θέματα, της στελέχωση των νεοϊδρυθέντων Υποδιευθύνσεων στις Διευθύνσεις που δημιουργήθηκαν, καθώς και η ενίσχυση με αποσπάσεις ενόψει καλοκαιριού, παρόλο που αναγνωρίστηκε το δίκαιο των αιτημάτων μας, δεν λάβαμε ξεκάθαρες απαντήσεις, αλλά υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα εξεταστούν με θετική προδιάθεση και θα ικανοποιηθούν αν υπάρχει η δυνατότητα.

Από την πλευρά μας δεν θα πάψουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα , να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε για την επίλυση τους , για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας και για την αναβάθμιση των παρεχόμενων Υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας.


ΠΗΓΗ   dimokratiki.gr