Την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση και κινηματογράφηση δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τη μαριονέτα ΑΜΑΛ εντός του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων, αλλά και σε κάθε άλλο περιβάλλοντα θρησκευτικό χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Σταγών και Μετεώρων, εκφράζει με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Μετεώρων και την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Τρικάλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Όπως τονίζει, τέτοιες δράσεις δεν συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την πολιτιστική παράδοση της περιοχής, ενώ έρχονται σε αντίθεση με τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποίαν απαγορεύονται οι συναθροίσεις, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και Λιτανείες, ακόμη και η λιτάνευση της αγίας εικόνος της Παναγίας μας!

Η επιστολή

Ποια είναι η "μαριονέτα ΑΜΑΛ" ;;

H Αμάλ, είναι μία μαριονέτα ύψους 3,5 μέτρων
, που ξεκίνησε από τη Συρία και διασχίζει την Ευρώπη αναζητώντας τη μητέρα της.

Πρόκειται για τη μαριονέτα πρόσφυγα, που περπατάει από χώρα σε χώρα γνωρίζει παιδιά και ανθρώπους πάντα με την ελπίδα πως κάπου θα υπάρχει γι’ αυτήν το σπίτι που θα μείνει, θα μεγαλώσει, θα μορφωθεί και θα φτιάξει τον δικό της κόσμο.

Με τελικός της προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, θα διανύσει συνολικά 8.000 χιλιόμετρα και θα περάσει από περισσότερες από από 70 πόλεις .

Το «Ταξίδι» της Αμάλ (The walk) θεωρείται ένα διεθνές Φεστιβάλ πολιτισμού με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε κάθε πόλη που περνάει.


ΠΗΓΗ   tameteora.gr