Έφτασε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ο Έλληνας διερμηνέας που φυγαδεύτηκε από το Αφγανιστάν.

Ο Έλληνας διερμηνέας και φωτογράφος Αγκατζάν Φαχράντ που φυγαδεύτηκε από το Αφγανιστάν έφτασε νωρίτερα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ίδιος ήρθε από την Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, με τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης και της πρεσβείας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ευχαριστούμε την κυβέρνηση, την πρεσβεία μας που είναι στην Ισλαμαμπάντ και το Υπουργείο Εξωτερικών που με βοήθησε να γυρίσω πίσω υγιής. Είμαι πάρα πολύ ταλαιπωρημένος».

Στο Ελ. Βενιζέλος ο Ελληνας φωτογράφος που φυγαδεύτηκε από το Αφγανιστάν

Στο Ελ. Βενιζέλος ο Ελληνας φωτογράφος που φυγαδεύτηκε από το Αφγανιστάν

Στη συνέχεια ο Γιώργος Αρναούτης αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, που τον συνόδευε, δήλωσε ότι «στο πλαίσιο των πρόσφατων κυβερνητικών αποφάσεων και στη συνέχεια της πληροφορίας που λάβαμε ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που επιθυμεί τον επαναπατρισμό του και είναι εγκλωβισμένος στο Αφγανιστάν, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας έδωσε εντολές στις αρχές του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και στην πρεσβεία μας στην Ισλαμαμπάντ ώστε να προχωρήσουμε στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του».

Με εντολή Δένδια η επιστροφή του διερμηνέα

Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο Υπουργός Νίκος Δένδιας έδωσε τις εντολές στις αρχές του ΥΠΕΞ αλλά και στην πρεσβεία μας στο Ισλαμαμπάντ, ώστε να προχωρήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Αγκατζάν Φαχράντ.

Πράγματι, ο Έλληνας διερμηνέας μεταφέρθηκε με ασφάλεια, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ.

Πηγή sputniknews.gr