Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Αλλοδαπών, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις 21 ατόμων, για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

• 6 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Μεταξύ αυτών και 35χρονος Έλληνας, ο οποίος, όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε διαμέρισμα που διέμενε, κατείχε ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, ναρκωτικών δισκίων, αλλά και άγνωστης, μέχρι στιγμής, λευκής ουσίας. Κατασχέθηκαν επίσης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

• 8 άτομα για περίπτωση κλοπής και απόπειρες κλοπών.

• 2 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

• 2 άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (03-11-2021), στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό και στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν διαδοχικά, σε δύο περιπτώσεις, ισάριθμους αλλοδαπούς ηλικίας 19 και 23 ετών, οι οποίοι κινούμενοι με επιβατικά αυτοκίνητα, μετέφεραν άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα. Σε μία περίπτωση μάλιστα, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Από τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες στερούνταν αδειών ικανότητας οδήγησης. Σχετικές δικογραφίες σχημάτισαν αστυνομικοί των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης και Μυγδονίας.

• 3 άτομα για πλαστογραφία και χρήση εγγράφων από άλλο πρόσωπο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή thestival.gr