Ο 34χρονος Ιρακινός είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και είχε συλληφθεί στις 4 Οκτωβρίου από άνδρες τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατόπιν πληροφοριών της ΕΥΠ αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών

Στα χέρια ειδικού εφέτη ανακριτή περνάει η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά τη πρόσφατη σύλληψη 34χρονου Ιρακινού για συμμετοχή στον ISIS. Η συγκεκριμένη υπόθεση που τώρα ερευνάται από την 21η πρώτη τακτική ανακρίτρια Αθηνών, λόγω της σοβαρότητάς της και της εξαιρετικής φύσης της ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, θα ερευνηθεί από εμπειρότερο δικαστικό λειτουργό, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας. 

Την εξέλιξη αυτή, φαίνεται πως δρομολογεί το γεγονός ότι ο 34χρονος φέρεται να κατονόμασε στις αρχές και άλλα πρόσωπα που ενδέχεται να εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους και δεν αποκλείεται αυτά να έχουν περάσει στην Ευρώπη.

Ο 34χρονος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και είχε συλληφθεί στις 4 Οκτωβρίου από άνδρες τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατόπιν πληροφοριών της ΕΥΠ αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών. Κατά πληροφορίες, στις διωκτικές αρχές είχαν φτάσει αναφορές από μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς από το 2014 έως το 2015 είχε στρατολογηθεί στον ISIS. Μάλιστα, ο 34χρονος εμφανίζεται σε βίντεο που είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας New York Times από το 2014 και το οποίο βρίσκεται στα χέρια των αρχών, να κρατά Καλάσνικοφ και να εξυμνεί τη δράση του ISIS, ευρισκόμενος σε περιοχή της Συρίας.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 34χρονος είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο. Από εκεί ήρθε στην Αθήνα όπου και εγκαταστάθηκε και βρήκε εργασία. Μάλιστα, είχε υποβάλει δυο φορές αίτημα για άσυλο και καθώς αυτά είχαν απορριφθεί είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους. Η απόφαση αυτή δεν είχε εκδοθεί μέχρι τη σύλληψή του και έτσι ο 34χρονος παρέμενε στην Ελλάδα.

Εφέτης ανακριτής

Ωστόσο, μετά τις πληροφορίες που θέλουν τον κατηγορούμενο να έχει κατονομάσει και άλλα πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στον ISIS, αποφασίστηκε η σχετική, εν εξελίξει, έρευνα να αναβαθμιστεί και η δικογραφία να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Έχει προηγηθεί σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, κατόπιν της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, η οποία και αποφάσισε την ανάθεση της υπόθεση, που αξιολογήθηκε ως ιδιαιτέρως σοβαρή ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, στην Εφέτη Ιωάννα Στρατσιάνη.

ΠΗΓΗ   protothema.gr