Χειροπέδες σε 11 άτομα φόρεσαν οι αστυνομικοί στο Ρέθυμνο – Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, μεταμεσονύχτιες ώρες στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης , εννέα (9) ημεδαποί και δυο (2) αλλοδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διενέργειας και συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παίγνια και του ν. περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικού σχεδιασμού που αφορά τη διενέργεια στοχευόμενων ελέγχων για την πάταξη του φαινομένου της διεξαγωγής τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων κατά την τρέχουσα εορταστική περίοδο και ελέγχου τήρησης των διατάξεων που αφορούν την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, σήμερα (27.12.2021) μεταμεσονύχτιες ώρες, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε μισθωμένη οικία σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια έρευνας παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία, διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός, ο οποίος είχε προβεί στην εκμίσθωση και διαχείριση της, είχε επιτρέψει σε δέκα (10) συνολικά άτομα τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου ΠΟΚΕΡ με συνομολόγηση χρηματικού στοιχήματος στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων εξακοσίων (3600) ευρώ, ως προερχόμενο ή προοριζόμενο για τη διενέργεια παράνομων και τυχερών παιγνίων.

Επιπλέον κατασχεθήκαν ως μέσα τέλεσης συνολικά πεντακόσιες ενενήντα τρεις (593) μάρκες πονταρίσματος, μία μάρκα με την ένδειξη «DEALER» και εννέα (9) τράπουλες.

Επίσης στην κατοχή ενός αλλοδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Ακόμα βεβαιώθηκαν και παραβάσεις για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση ασθενειών.

Κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες μέρες είχαν πραγματοποιηθεί έξι συλλήψεις στα ΧανιάΠΗΓΗ politic.gr