Στη σύλληψη ενός 36χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης στη Γερμανία προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη


Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ανήμερα τα Χριστούγεννα ένας 36χρονος άντρας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Γερμανίας. Ο 36χρονος, μάλιστα, τραυμάτισε και έναν αστυνομικό στην ανεπιτυχή προσπάθειά του να διαφύγει.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του 36χρονου επετεύχθη χάρη στη συνεργασία των αστυνομικών Υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τις γερμανικές Αρχές, το Τμήμα SIRENE της ΔΔΑΣ και τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να είναι σε άμεση επικοινωνία.

Η ειδική ομάδα που συγκροτήθηκε με αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων πραγματοποίησε επιχείρηση το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή του Ευόσμου όπου εντόπισε και συνέλαβε τον 36χρονο.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές Αρχές για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πράξεις που τελέστηκαν στη Γερμανία, σε μεμονωμένα χρονικά διαστήματα μεταξύ των ετών 2016 και 2019.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ κατά τη σύλληψή του, ο καταζητούμενος αντιστάθηκε σθεναρά απωθώντας βίαια τους αστυνομικούς, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό ενός εξ αυτών, ο οποίος μετέβη σε νοσοκομείο, όπου αφού του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια, αποχώρησε.ΠΗΓΗ newsbomb.gr