Την 18η γυναικοκτονία στην Ελλάδα απέτρεψαν το πρωί του Σαββάτου, τέσσερις αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.


Νωρίς σήμερα το πρωί, ειδοποιήθηκε η άμεση δράση, καθώς ένας 39χρονος από τη Γεωργία απειλούσε να μαχαιρώσει τη σύντροφό του.

Οι άνδρες της αστυνομίας “μπούκαραν” στο σπίτι του 39χρονου και τον έπιασαν τη στιγμή που πήγε να σκοτώσει τη σύντροφό του. Όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους, ο δράστης αποπειράθηκε να αυτοτραυματιστεί. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες,. Έπειτα, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Λευκού Πύργου.

Στον σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε την γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Για το περιστατικό έκανε ανάρτηση ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

“Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και ΑΤ Λευκού που σήμερα με πραγματική αυτοθυσία απέτρεψαν την 18η γυναικοκτονία στην χώρα μας. Την ώρα που ο δράστης με το μαχαίρι στα χέρια επιχειρούσε να της αφαιρέσει την ζωή οι συνάδελφοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν , παρά το ότι στην προσπάθεια τους επιχείρησε να μαχαιρώσει και τους ίδιους. Τέτοιες ενέργειες δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της Αστυνομίας. Αστυνομικοί που αψηφούν τον όποιον κίνδυνο για να σώσουν τον συνάνθρωπο τους

Ευχόμαστε και ελπίζουμε η υπηρεσία να ανταμείψει τους 4 συναδέλφους μας όπως πρέπει”.


ΠΗΓΗ thestival.gr